Отслабване с танци

Много жени са чували за танци за отслабване, но малко от тях имат време и смелост да „отслабнат“ в танцови студия. На тях ще кажем, че у дома, както казват хората, и стените помагат. Почти няма разходи, никой от нищо не трябва да се срамува, никой няма да критикува нивото ви, а подготовката изисква много по-малко време.


Общи препоръки

Максималното натоварване се осигурява с ритмичен танц, в който участват почти всички мускулни групи. Например, бели денс помага да се отърсите от излишните сантиметри около бедрата, корема и талията, ирландските танци оформят стойката и тренират краката, а полденс танците стяга всички мускули едновременно.

танци (3)


Първо обаче, изберете танц, от който се нуждае тялото ви, „отидете“ на онлайн уроци и създайте подходящи условия у дома.

Подготовка за танци


Мястото, където ще танцувате, трябва да е удобно — Стаята трябва да е голяма и светла. Ако има големи огледални стени, ще може да видите грешките си.


Всички дразнители трябва да бъдат изключени — деца и домашни любимци трябва да отидат в съседната стая, съпруга може да изпратите на пазар, а телефона — в кухнята. И накрая просто трябва да изхвърлите всички проблеми от главата си.

танци (2)


Сложете удобни дрехи и обувки, и непременно си пуснете хубава и предизвикателна музика. Изберете песни, които не ви позволяват да скучаете и постоянно експериментирайте.
Колко дълго и колко често да танцувате, за да отслабнете? Специалистите съветват да тренирате 5-6 пъти седмично за 30-40 минути или 3-4 пъти седмично — 1-2 часа. Преди и след това е добре да се разтегнете.


Храната служи само за „гориво”, затова заложете на здравословно меню. Няма смисъл да танцувате за отслабване, ако след тренировка се нахвърлите лакомо на колбаси и тесто.
Процесът на отслабване отнема време, затова първо се насладете на танца, движението и мислете за радоста, която ви доставя, докато оформяте красиво и тонизирано тяло.
След хранене изчакайте поне един час, преди танците. А след тях са нужни 1-1,5 часа, преди да можете да ядете. Заложете на ободряващ зелен чай, вода, женшен, витамин В.

Танцувайте с настроение, но и грижа за здравето си


Важно: Танците за отслабване могат да са противопоказани или поне — ограничени за някои групи хора. Затова, ако имате високо кръвно, или страдате от ставни или други хронични заболявания, не прекалявайте с тях.


Когато танцувате, облекчавате своята нервната система, подобрявате кръвообращението и метаболизма си, разтоварвате лимфната и съдовата система, изгаряте излишните калории. Но! Преди да започнете да тренирате, непременно се консултирайте с личния си лекар и споделете за намеренията си. Той познава болничната ви история и ще е наясно за противопоказанията в нея. Танците, както всяка физическа активност, могат да ви създадат сериозни здравословни проблеми, ако не сте умерени, или просто не са подходящи за вашето състояние.


Ето кои групи хора трябва да са особено внимателни:

  • Динамичните танци са забранени при сериозни хронични заболявания, които са с проблеми със сърдечно-съдовата система и дихателните органи, при заболявания на гръбначния стълб, при хипертония.
  • Хора, които се оплакват от спазми, температура, менструация, бременност.
  • Белиденсът е направо забранен за хора, преживели преместване на прешлени, заболявания на женската полова система, хернии, при възпалителни, хронични и туморни процеси в тялото и разширени вени.
  • Танците на пилона не са за жени, които имат наранявания на глезените, коленете, сколиоза, проблеми със ставите, затлъстяване на 2-ра степен и др.
танци (1)

Останалите хора просто трябва да знаят, че танците са перфектно решение и за фигурата, и за душата! Те носят само в радост и здраве.

Може да харесате още...