Здравословно отслабване с хомеопатия

хомеопатични средства за отслабванеПървия принцип на хомеопатията бил формулиран от Доктор Хахнеман, германски лекар практикуващ през 18 век. Той е основан на принципа, че сходните заболявания се лекуват със сходна формула. Тя не е вредна за тялото  и няма никакви странични ефекти. Също така това лечение е широко разпространено и е известно с това, че не вреди по никакъв начин при бременните жени, бебетата, както и при по-възрастните, в сравнение с други терапии.
Хомеопатичните субстанции минават през процес на разреждане, чиято цел е след това да нямат цели молекули в състава си. Това прави лечението с невъзможна проява на алергична реакция и няма никаква опасност от натравяне. Ефектът е стимулиране и балансиране на тялото. В хомеопатията се използват само природни съставки, които са доказани и одобрени от американската Федерация за Храни и Лекарства (ФДА)
Хомеопатичните средства  могат да бъдат ползвани с добавки и билки.  Могат да се приемат с инсулин, при сърдечни проблеми или проблеми с кръвното налягане. Хроничните заболявания също могат да се лекуват с хомеопатични средства. Напоследък се предлагат и изключително ефикасни лечения чрез хомеопатия за борбата със затлъстяването. Лечението помага на тялото, като подобрява храносмилането, и метаболизма. И въпреки всичко хомеопатичните лекарства трябва да бъдат предписани индивидуално, след консултация с хомеопат.

Причини за увеличаване на теглото

Хората качват килограми поради различни причини. Някои може да имат нарушен метаболизъм. Някои може да поглъщат прекалено много калории, с които метаболизма им да не може да се справи. Някои хора имат хормонален дисбаланс, а други се тъпчат, за да се справят с емоционалните си проблеми. Пристрастяването към храната причинява затлъстяване.

Хомеопатични продукти за отслабване

Пулсатила Нигриканс

Плулсатила нигриканс е направена от растението анемония, което расте по поляни. Главно се предписва на хора, които лесно се разплакват, или смеят или на тези които са пристрастени към сладкото. Пулсатила често се предписва на тези, които имат проблеми с храносмилането, гадене, подуване на корема и такива подобни. Преди да присъедините хомеопатичното лекарство към дневния си режим за сваляне на килограми, трябва да се консултира с лекар хомеопат.

Калциев Карбонат

Калкареа карбонат е направен от перления слой на черупката на стрида, и се използва за намаляване на мазнините. Практикуващите хомеопати смятат, че за ефективното лечение всеки един пациент трябва да бъде прегледан и според физическите и психически показатели се изписва хомеопатичното лекарство. Хората които страдат от наднормено тегло се характеризират със слаба имунна система, това може да се промени благодарение на Калкареа Карбонат. Преди да започнете приема задължително се консултирайте с хомеопат.

Графитес

Това е едно от най-ефективните хомеопатични медикаменти, което се препоръчва на жената в менопауза, което може да я предпази и да предотврати създаващата се опасност от затлъстяване. Също така се предписва на хора с бледа кожа и постоянно чувство на студ. Други проблеми като запек и кожни заболявания могат да се повлияят от Графитес.

Доктор Ричард Клемент предлага опростена хомеопатична програма, която се оказва изключително ефективна, споделят много от хората, които са страдали от наднормено тегло. Има четири основни правили, които трябва да спазвате когато се храните

хомеопарияПромяна: започнете да използвате малки чинии, и се хранете с ръката, която не ви е доминираща. Ако сте левичар се хранете с дясната и обратно. Когато се храните не гледайте телевизия, не четете. Сдъвквайте всяка хапка поне 20 пъти, за да улесните работата на стомаха.

Контрол: правилното лечение консултирайте с хомеопат, за да сте наясно как да контролирате теглото си.
Пречистване: пийте много вода. Физическите упражнения за задължителни. Разходки, тенис, джогинг. Това допълнително ще пречиства тялото ви, като засили процеса на храносмилане.

Намаляване на калориите: хранете се с много зеленчуци и плодове, избягвайте сладкото.

Цялата тази програма никак не е трудна за изпълнение. Не изисква средства или време, а малко упоритост и търпение. Ако сте човек с наднормено тегло, или просто искате да се отървете от няколко излишни килограма пробвайте. Ще останете yчудени от резултатите.

 

Може да харесате още...