Пчелен прашец – здраве от природата

Пчелен прашецУникалните качества на пчелния прашец са признати от лекари в цял свят. Основателна е причината, поради която определят този природен продукт, като перфектната храна. Всъщност пчелния прашец съдържа 96 хранителни вещества, а те са напълно достатъчни за да се поддържа човешкия живот.

 Пчелния прашец се ползва изключително в билковата медицина от хиляди години. Изследванията върху този продукт показват, че всички минерали и витамини необходими на човешкия организъм се съдържат именно в пчелния прашец. Това означава, че ако се озовем на място без никаква храна, този продукт има възможността да ни поддържа живи.

За да ви помогнем да разберете защо пчелния прашец е толкова важно допълнение към живота, ще ви запознаем с ползите от него, а с тях може да се сдобиете, ако го приемате всяка сутрин на гладно по една чаена лъжичка.

Намалява холестерола

Една от основните ползи за човешкото здраве, е открита от изследователите и е потвърдена от хора имащи такъв проблем. Когато пчелния прашец се ползва като хранителна добавка, спомага на триглицеридите и холестерола да стигнат до нормалните граници за човешкото тяло. Добрия холестерол се повишава, а лошия намалява. Тъй като пчелния прашец спомага за редуцирането на холестерола, това съответно намаля риска от сърдечни заболявания. Това са едни от най – важните ползи, които човек извлича от този уникален продукт.

 Борба с рака

Последните проучвания сочат, че пчелния прашец има способността да се преборва с раковите клетки.Изследване върху животни било направено, и се установило че мишките които били захранвани с пчелен прашец нямали никакви туморни клетки. Положението пи другите обаче не било толкова добро. При всяка една мишка били открити ракови клетки. Това проучване определено вдъхновило учените, но поради липса на средства изследването не стигнало до своите окончателни изводи. Скоро обаче в САЩ подобно изследване било направено върху 25 жени страдащи от рак на матката. Една част от тях били подложени на стандартната процедура – химиотерапия. На останалите лекарите започнали да дават пчелен прашец. След определен период от време лекарите установяват, че шените които приемали природния продукт имат повече червени кръвни телца в сравнение с тези, които били подложени на химиотерапия.

Пчелен прашец 1 Борба с алергиите

Пчелния прашец също помага в борбата с алергиите. Той всъщност ви помага да изградите по – здрава имунна система, която да се пребори с причинителите на различни видове алергии.

 Увеличен приток на енергия и издържливост

Това е главната причина поради която пчелния прашец се използва от векове. Преди да бъдат направени каквито и да е било изследвания върху този продукт, хората установъват че след приема му се чувстват ведри и заредени с енергия. Много атлети ги ползват преди тренировка, за да имат достатъчно сили. Пчелния прашец регулира метаболизма освен всичко друго и спомага за нормализирането на теглото.

 Укрепва имунната система

Имунната система винаги има нужда от малко помощ за да бъде истинска бариера за болестите. Редовния прием на пчелен прашец всяка сутрин на гладно, по една чаена лъжица е достатъчно за да не се срещате със лекаря.

 Намаля нивото на стреса

Всички знаем в колко объркан и напрегнат свят живеем. Понякога дори и несъзнателно попадаме в стресови ситуации. Това съответно влияе на здравето ни по един или друг начин. Приема на пчелен прашец, (без значение на гранули или капсули), спомага да намалим нивото на напрежение. Важните витамини, мастните киселини и амино киселините се съдържат в него, всички тези съставки спомагат за тонизиране и подобряване на настроението. Което пък от друга стана ни спомага да не отделяме толкова внимание на напрежението и стреса.

 Пчелния прашец е едно природно богатство, което трябва да бъде оценено оценено от хората. Чист природен продукт, който чрез действието си ни избавя от състояния на стрес, умора, боледуване…

Може да харесате още...