Красива, стегната и гладка кожа. Как?

Стегната кожа

За всяка една дама от изключително значение е кожата и да изглежда добре, да бъде стегната и гладка. В наши дни на пазара се предлагат какви ли не козметични продукти. Има такива, които се грижат за  всяка част от кожата ви. Някои козметични продукти се считат за мултифункционално средство за борба с всички възможни кожни  проблеми. Други продукти са специализирани за определена зона и са полезни при точно определен проблем.

За нещастие истината е, че вашата кожа не може да получи всичко, от което се нуждае само от един единствен козметичен продукт. Кожата ви изисква различни грижи и трябва да и обръщате достатъчно внимание. Имайки предвид, че кожата е най – големия орган в човешкото тяло, сами се досещате, че е изложена на доста негативи. Ако не я поддържате тя ще се отпусне и занемари. Не е необходимо да харчите много пари за да имате красива, гладка и стегната кожа. Не е необходимо да изкупите всички козметични продукти, които се предлагат на пазара. Може да имате сияйна кожа, ако ползвате природни съставки, които са в дома ви и да се доказали като изключително ефективни.

Ето и нашите предложения

Ексфолирайте кожата си редовно, за да премахнете мъртвите клетки, токсини, които предизвикват запушването на порите и появата на тъмни петна. Има няколко съставки от които може да направите домашен екфолиант за тяло.

Сол и захар

Сложете 3 супени лъжици сол, или гранулирана захар в купичка, изсипете зехтин, колкото да покриете захарта и разбъркайте. С получената смес търкайте кожата по цялото си тяло, след което изплакнете. Още след първата процедура ще забележите разликата кожата ви ще бъде гладка благодарение на гранулите захар или сол, и еластична благодарение на благоприятните съставки в зехтина.

Маска за тяло със захарМляно кафе и захар

Това е една доста известна и изключително ефикасна субстанция в борбата със мъртвите клетки. Освен приятната миризма, която ще придобие кожата ви, тази смес може да редуцира и целулита.

Овлажняването на кожата я запазва мека и гладка. Също предотвратява преждевременната поява на бръчки. Чувствителната и мазна кода може да се раздразни от прекалено силни или груби съставки. Приготвянето на ваша собствена субстанция за поддържането на кожата, ще ви помогне да не се сблъсквате с този проблем.

Овлажняваща ексфолираща маска

Смесвате 3 супени лъжици бързо омекващи овесени ядки с 2 супени лъжици мед, и 2 супени лъжици кисело мляко, един белтък и половин чаша топла вода. Първо смесете овесените ядки с водата и ги оставете да попият. След като изстинат прибавете останалите съставки и разбъркайте много добре. Нанесете върху лицето си и оставете поне 15 минути. За да премахнете от лицето, изплакнете с топла вода.

Почистването на кожата два пъти дневно я предпазва от появата на пъпки и черни точки. Почистването може да се прави със смес от кисело мляко и мед. Нанесете върху лицето си, оставете за 10 минути и изплакнете с топла вода. Това е напълно достатъчно за да предпазите кожата си.

Почистваща маска

Друга много ефикасна почистваща маска за лице е сместа от един разбит на сняг белтък, прясно мляко и пасирано авокадо. Разбъркайте съставките и когато получите кремообразна консистенция нанесете върху лицето. Изчаквате 10 минути и отмивате с топла вода. Резултат идеално почистено и освежено лице.

 

Може да харесате още...