Гримът през лятото – лек, но устойчив

Хубаво е кожата да бъде оставена „да диша” през лятото, но не можем и да не носим грим

Жегата и гримът са трудно съвместими и както съветват повечето бюти-блогъри: Нека слънцезащитният крем е единствената козметика, която нанасяте щедро върху себе си! Всичко останало сведете до елегантен минимум.

Дори да е лаконичен, летният грим трябва да отговаря на две условия: да изглежда максимално естествено и да може да устои на жегите. За да не се разтече козметиката по лицето ви, трябва да подготвите добре кожата за грим и да изберете макиаж, който няма да се повлияе от високите температури.

Преди всичко останало

Преди да започнете да се гримирате, почистете добре кожата си и обтрийте върху нея деликатен слой от овлажняващ крем. За хирдариране може да използвате някоя от надеждните марки овлажняващи серуми. Когато кремът се абсорбира, положете праймер – надеждна основа за дълготраен грим.

Основа за грим

Праймерът, наречен по-просто „база за грима” е задължителен, ако ще използвате козметика, която трябва да запази ефекта си през целия ден. Той действа като тънък,защитен слой между кожата и изкуствените продукти, които могат да навредят на себума.

На пазара се предлагат праймери и с допълнителни екстри, които визуално намаляват бръчките, подхранват кожата, овлажняват, стесняват порите, добавят сияен блясък и дори – цвят.

Матираща основа за грим е за жени с мазна или комбинирана кожа. Тя съдържа абсорбиращи компоненти, които поемат излишния себум и като забавят действието мастните жлези.

Най-популярни са водоустойчивата основа за грим и праймерите за клепачи и устни.

Без праймер може да минете, ако използвате BB или CC крем, защото тези продукти така или иначе съдържат база за нанасяне на грим. Ако обстоятелствата го позволяват и наистина се нуждаете от плътно покритие, дори през август може да рискувате с комбинация „основа + фон дьо тен + пудра“.

Деликатно бронзиране

Бронзът е съвсем приемлив през лятото, дори да е изкуствен. Нанесете с четка от перли върху скулите, брадичката и носа, както и върху слепоочията, за да придобиете лек слънчев блясък върху загара.

Ружът с финес

За да може вашият минимален грим да има блясък, нанесете руж, който ще улавя светлината. Смесете малко от двойния бронзов руж и нанесете върху горната част на скулите и по линията на носа, само внимавайте да не нанасяте на самия връх, за да не изглежда мазен.

Винаги перфектни мигли

Водоустойчивите спирали са най -лесният начин да избегнете грим „като енот” или порочно размазване заради потта.

Ако искате да акцентирате върху грима на очите си, първо нанесете основата върху клепачите. След това използвайте водоустойчив молив или очна линия и след това – сенки. Нанесете слой (или дори два) водоустойчива спирала, след като сте напудрили малко миглите си (ако все още нямате основа за мигли).

Подчертани вежди

За предпочитане е да се придържате към естествения им вид в жегата. Срешете косъмчетата и фиксирайте получената форма с прозрачен восък, който се среща в повечето палитри за грим за вежди.

Устните

Фаталното тъмно червило е забранено през лятото! Заложете на деликатен, натурален блясък, който ще прави устните ви сочни и изкусителни, без да изглеждат боядисани. Ако червилото е неизбежно, непременно започнете като сложите контур с подходящ молив, който е с подобен цвят. Така дори в най-голямата жега няма да се притеснявате, че ще изглеждате като клоун с размазан грим.

Многофункционален грим

През лятото всичко трябва да е умерено до лаконично. Същото се е отнася и до козметичния ви несесер. Посъветвайте се в магазина за грим и си купете мултитаскинг козметика. Продуктите за грим, които можете да използвате по много начини, са невероятно практично решение. Такива са стиковете, които можете да използвате като червило, руж или сенки; комплекти за контур, направени от бронзант и хайлайтър; дори познатите моливи, с които очертавате както устните, така и очите.

Може да харесате още...