Летният шал – шик аксесоар за плажа и не само

Истински елегантната дама никога не пропуска да подчертае стила си с аксесоар. През лятото това може да бъде финият шал от коприна

Лятото може и да е сезон на късите поли, миниатюрните горница и джапанките, но елегантността на жената си личи по малките неща, които добавя. Това са аксесоари, направени от различни материи. Някои избират атрактивни плажни чанти, ефектни шапки или…изящен летен шал.

Да, не всеки може да си позволи разнообразие от тях, но всяка идейна жена знае как да направи така, че с един модел да има разнообразие от визии. Ако са ви подарили или сте си купили голям летен шал от коприна, имате куп ефектни възможности за носене. Може да го комбинирате със семплите си бански и чехли по начин, който позволява да се появите като кралица на плажа. Възможностите ви са над десет! Експериментирайте с тях и всеки ден от отпуската си ще се чувствате като популярен Инстаграм – модел:

1. Първият вариант е най-популярен. Просто увийте парчето плат около тялото и завържете краищата около врата. Ако носите косите си вдигнати, може да подчертаете красотата на решението с интересен възел. С подобна визия може да отидете не само на плаж, но и на разходка. Не слагайте високи токчета, а плетени обувки или равни сандали.

2. Другият вариант е подобен, но с него ще се чувствате като гръцка богиня – завържете краищата не около врата, а на едното рамо. Получавате нещо като мини рокля, с която може да си позволите и токчета, и излизане на вечеря в крайморско заведение. Добре е да добавите колан и подходяща чанта.

3. От ръчно рисувания шал се получава една оригинална пола с провокативна цепка. Върху нея може да сложете едноцветна блузка или потника, а на краката – ниски сандали за разходка.

4. По същия начин се оформя и къса пола, тип „прегърни ме” – сгънете шала наполовина и го увийте го около талията. Не връзвайте, а закрепете здраво краищата в колана. Вярвайте ни – достатъчно ще бъдете елегантни за високи токчета и вечерно излизане на дискотека.

5. От сгънат наполовина летен шал може да се получи ефирна блуза или топ. Поставете го около горната част на тялото. Вържете горния и долния край на възел – върху гърдите и под пъпа. Така оформеното горнище може да се носи с къси панталонки или дънки. Освен летни обувки, може да сложите еспадрили или кецове.

6. По-елегантен вариант ще получите като оформите вариант №5 , но с вързани около рамото горни краища, а долните- от едната страна. Ако се притеснявате, че възлите ще ви предадат неочаквано, закрепете ги с безопасна игла или екстравагантна брошка.

7. Туника от летен шал се прави най-лесно! Трябва само да завържете шала, така че цялата страна под възела да е отворена. Може да довършите визията си с къси панталони или дънки. Ако ще ходите на плаж, можете и без тях. Важното е да покажете красиви крака, перфектен педикюр и достатъчно изрязани обувки!

8. Тюрбанът е за истински жени! Ако сте самоуверени жени с изисквания, може да си го позволите не само през лятото, но и през пролетта и есента!

9. Ако летният ви шал е по-къс може да го използвате като широка лента. Той украсява нефризираната коса, която всъщност се нуждае от подрязване на краищата или боядисване на корените.

10. Ако сте „дете на цветята” по дух може да да си позволите хипи стил на всяка възраст. Вързан шал на темето, в която висящата част остава назад или встрани, ще ви накара да се чувствате вечно млади и диви в духа на 60-те. Носете се така не само извън града, а на арт събития на открито или срещи с приятелки на кафе.

11. По-късият шал е задължителен атрибут на елегантните униформи. Питайте стюардесите или дамите в банките! Това обаче не бива да ви притеснява! Разучете поне три от безкрайните възможности за връзване на шал около врата и може да украсите по този начин обикновени, памучни блузи или едноцветни рокли.

12. И накрая, но не на последно място, просто се оставете на течението. Няма нужда да се ангажирате с възли и да се пристягате в жегата. Преметнете го през врата, оставете краищата да висят свободно и да се веят от бриза. Ще се чувствате като холивудска дива от Златното време, а това усещане не се купува с пари и скъпи аксесоари!

Може да харесате още...