На почивка в Гърция

Почивка в ГърцияЕдин ден, или още по – добре няколко дена сладко блаженство и отмора от забързаното ежедневие. Удовлетворение за всички сетива, наслада само за вас. Почувствайте се красиви и отпочинали. Подарете на тялото си разтоварваща почивка. Подарете на душата си красота, наслада и блаженство. Вълшебната сила на природата, полъха на морския бриз, спиращите дъха панорамни гледки, всичко това ви кара да се презаредите. Премахнете стреса и напрежението, забравете за проблемите и се потопете в един приказен свят, света на спа центровете, безкрайните плажове, велика история. Кафалония, Халкидики, Закинтос, Корфу…райски острови, които ще направят почивката ви незабравимо изживяване.
Гърция е държава със забележителна история, и паметници на културата запазени и до днес. Островите са изключително красиви и най-често избирани като туристическа дестинация.

Кафалония

КафалонияКакалония или още познат, като острова на змиите и капитан Корели се прославя с красотата си чрез филма “Мандолината на капитан Корели”. Кафалония е гръцки остров, които има славата на райско кътче, заради златните си плажове, безкрайните сини води, единствени по рода си църкви и пещери. Делата на човека и природата омайват с красотата си всички посетители. Веднъж гостували на този остров, нещо започва да ви тегли все на там. Езерото Мелисани е едно от най- посещаваните, отркито случайно при земетресение. Там може да се любувате на симфонията сътворена между водата и скалите. Пещетара Дронгори е чудо на природата. Всяка година там се изнасят стотици концерти, заради неповторимата акустика. Много са красотите заобиколили този остров, и понякога е трудно човек да ги опише с думи. Това просто трябва да се види.

Планината Атос

Планината АтосАтос е планина и полуостров в северна гърция. Това което може да ви впечатли там е манастира, който се обитава от околко 1400 монаха. Посещенията там се контролират стриктно, и е позволено само на мъжете да влизат там. Самата планина е съкровище, чиито обитатели пазят артефакти и паметници на религията, от национална и изторическа значимост.

Закинтос

ЗакинтосТози остров е бил наричан от Венецианците “Цветето на ориента”. Огромен и плодороден оствов може да предложи на посетителите абсолютно всичко. Впечатляващи пейзажи, безкрайни златни пясъчни плажове с прозрачна вода, красиви планини покрити с борови гори, старинни селища, църкви вдъхновяващи с архитектурния си стил, Венециански замъци и още много много други. Плажовете в Закинтос са едни от най-красивите в цяла Гърция. спокоини и тихи за цялото семейство, както и кипящи от живот, за тези които обожават нощния живот и развлеченията.

Тасос

На остров Тасос може да се натъкнете на забележителни атракции, които да осмислят почивката ви. С най-доброто от гръцката култура и уникален лайфстайл, Тасос може да направи ваканцията ви един от най- завладяващите и перфектни моменти, които някога сте имали в живота си. Многобройните палажове и развлечения ви потапят в един груг свят. Свят на блаженство и забрава. За всичко това допринася и заобикалящата природа. Тасос е също така острова на приключенците. Островът предлага много възможности за планински туризъм и катерене. Ежедневно се предлагат обиколки из целия Тасос, като те ви дават възможност да се насладите на историческите паметници и останки от минало време. Ако обичате бурния живот и мразите да слушате музиката тихо, това е точното място за вас. Нощния живот тук е неповторим.

Корфу

ТасосБогатото историческо минало на този остров, ясно се вижда от множеството исторически музеи и монументи, които го заобикалят отвътре и отвън. Един от най-известните курорти на острова е Палеокастрица, известен с буйната си растителност, дивите планини и впечатляващи пещери. Основно централната и северната чст на острова са съсредоточени върху туризма. Източната част се е запазила автентична с живописните си селища. Плажовете на Корфу не са много големи по размер, но за сметка на това водата е кристална, единствените заобикалящи съоръжения са растителността. Това по един или друг начин прави тези плажове да изглеждат някак диви и необитаеми, носещи неземно спокойствие. Но разбира се плажовете наситени със заведения и ртазличен вид забавления изобилстват. Ритъма на нощния живот няма да ви липсва там.

Крит

KритТози остров е окупиран от повече забавления за туристите много повече от всеки друг в Гърция, една от причините е че тои е най-голям. Туристите посещават Крит не само заради всички тези равлечения, а заради вековнат истирия и културното наследство което се е струпало тук. Някои части на острова са окупирани от хотели и туристически атракции, но дивата пророда, пещерите, чистите плажове, китните селца, са запазени в наши дни. Тези вибрации на природата карат човек да се потапя в миналото и да се наслаждава на настоящето. Многобройни са курортите на Крит, увеселителни паркове, аква паркове, заведения, таверни ,караоке барове… Този остров предоставя всичко необходимо за почивка, която да остане спомен за цял живот.

Халкидики

ХалкидикиЗа всеки един остров може да се каже много, всеки по своему е уникален.Това което ги свързва обаче е изумителната природа, красивите плажове, нощния живот и великата история. Един от тези полуострови е Халкидики. Там са открити древни артефакти, които може да видите в музея Полигирос. Имате възможността да се отдадете, както на бурен нощен живот, така и на уединение в някое китно селце. Халкидики освен динамиката на свецкия живот, предлага отлични условия и за селски туризъм. Старинни селца, божествена природа…какво още му е нужно на човек.

Може да харесате още...