Цветни лещи – избор на подходящ цвят

Контактни лещиЦветните контактни лещи са доста лесен  начин да промените излъчването си. Много хора искат да знаят как биха изглеждали  с различен цвят очи. И повечето прибягват до цветните лещи. Има някои неща, които трябва да знаете преди да влезете в оптиката. Според естествения цвят на кожата и очите си, трябва да избирате цветовата гама на лещите. Те са най- различни  и понякога е трудно, да се избере подходящия цвят особено за тези, които нямат предишен опит. Обикновено тези които искат да си закупят цветни лещи, в съзнанието си имат точна и ясна представа за това какъв цвят желаят, и смятат че точно този ще им подхожда. В повечето случаи обаче, това което сте смятали за подходящия цвят се оказва напълно неподходящ. И все пак ако вече сте се снабдили с такъв цвят лещи, които в последствие сте разбрали, че не е вашия, може да пробвате да гримирате очите си в различни нюанси, като все някои от тях ще накара общия вид на очите ви да изглежда страхотно.

Шоколадовата кожа

Въпреки че някои хора смятат идеята за цветни лещи с много тъмна кожа за несъвместима, всеки един от нас е бил свидетел на това как мулатка със сиви или зелени очи ни е пленила погледа поне веднъж. Ако вашата кожа е доста тъмна почти сигурно е, и че очите ви са тъмни. Имайте предвид следното: Ако мислите да промените маслиновите си очи с светло сини например, заложете на по – скъпите лещи, защото тези които обикновено са с ниска цена не покриват достатъчно добре тъмния цвят на окото ви. И какво се получава синьо-кафяви очи. Доста неприятно нали? Цветовете които са най – подходящи за тъмнокожите дами и господа са: мъгляво сиво, аметист, зеленикаво – жълто.

Мулатка със пъстри очиКожа с лек тен

Добра идея е да се ориентирате към лещи със светли цветове. Лешник, сиво, светло синьо, зеленикаво. Избягвайте обаче да използвате зелени ли сини сенки, ако и лещите ви са с такъв цвят, това ще ви накара да изглеждате комично.

Зелени контактни лещиСветла кожа

Сините и сивите тонове са най – подходящи за вас. Избягвайте лещи с меден цвят, той може да обезличи цялостния ви вид. Тюркоаза и карибското синьо, са цветовете които ще дадът свежестта на океана и ще изглеждате чудесно, ако се облечени в бели дрехи. Ако решите да експериментирате, пробвайте с аметист. Това е цвета които се смята за най – подходящ, ако сте със светла кожа. Контактните лещи с този цвят може да носите без никакъв грим, и ще имате естествено излъчване.

Лилави контактни лещиАко разбира се искате да постигнете зашеметяващ ефект, на пазара се предлагат цветни лещи, с много ярки цветове, като бяло, черно, цикламено, неонови цветове. Формите варират от котешко око до звездички, цветенца и какво ли още не.

Цветни лещи с различни формиЗа контактните лещи

Трябва да знаете че лещите се съхраняват в специални контейнерчета пълни с разтвор, които ги прочиства от различните бактерии, които евентуално може да са попаднали върху тях. Преди да купите лещите се запознайте с инструкциите за употреба, за да не нараните роговицата на окото си. Проверете срока на годност. Никога не ползвайте лещи, които преди това били носени от друг човек, това е опасно за вашето здраве.

 

Може да харесате още...