Идеалната почивка — как да изберем най-доброто място за отдих с деца?

Идеалната почивка е тази, при която децата се забавляват, а родителите могат да отдъхнат, без да се тревожат за тях. И ако нямате баба или дядо, на които да ги поверите, докато вие отдъхвате на плажа или в планината, възниква въпросът — къде и как да си организираме идеалната ваканция с деца?

Семейна ваканция

Туристическите компании предлагат много и различни оферти за ваканция, но когато почиваме с деца има доста специфични фактори, които трябва да вземем под внимание. Затова, когато резервираме хотел за семейната ваканция, добре е да се уверим, че отговаря не само на нашите, но и на нуждите на децата.

Кът за деца с аниматори

Добре е хотелът, в който сте избрали да отседнете, да има кът за деца с аниматори. Така детето ви няма да скучае, докато вие самите отдъхвате край басейна или на кафе-бара. Също така проверете дали услугите са включени във вашата оферта за почивка, или се заплащат допълнително.

Детски басейн и спасители

Колкото и да сте отговорни като родители, един спасител винаги е добре дошъл, когато детето си играе във водата. Освен това се уверете, че водата в детския басейн не е твърде студена и вашият малчуган няма да се разболее в нея.

Лекарски кабинет

Някои хотелски комплекси предлагат и здравни грижи, което е допълнителен плюс за родителите. Най-добре е когато избирате оферта за почивка да се уверите, че и вашите домакини могат да ви осигурят тази услуга.

Близост до плажа и транспортните центрове

Ако сте с деца на море, но без кола, задължително си потърсете хотел, който да не е далеч от плажа, но също така да е близо и до транспортните центрове — гара, автогара, автобусна спирка. По този начин ще си спестите доста главоболия относно пренасянето на багаж, а и няма да се налага да се тревожите как ще преведете децата през курорта, особено, ако е с натоварено движение през сезона.

Качествена храна и безопасност на стаите

У дома следите за качеството на храната на детето, но когато сте на почивка, не можете да бъдете сигурни в нейното приготвяне и безопасност. Избирайте хотели, които са с доказано положителни отзиви от посетителите и внимателно четете оценките за храната. Най-добре е да се спрете на хотел, където изхранването е на блок маса, а не с предварително фиксирано меню. Така дори нещо да ви притесни в някое ястие, винаги имате избор откъм храни.

Що се отнася до безопасността на стаите, уверете се, че те са с достатъчно високи и добре закрепени парапети на балконите. А най-добре поискайте стая или апартамент на нисък етаж или със собствен двор. Малчуганите са палави и е достатъчен миг невнимание, за да направят някоя пакост.

Също така проверете дали хотелът осигурява допълнително детско легло, бебешка кошара и какви са условията за настаняване на деца по отношение на изхранване и нощувка в хотела.

Безопасни атракциони

Без значение дали сте решили да заведете детето на аквапарк, морско пътешествие с кораб или на лунапарк, уверете се, че всички атракциони са с отговорни служители, които следят за безопасността на поверените им малчугани.

Чиста околна среда

И накрая, но не по важност, когато избирате място за почивка, изберете такова, което предлага чиста околна среда. Децата са по-податливи на вирусни инфекции и други наранявания, затова преди да заминете за избраната дестинация се уверете, че плажът е чист и без боклуци, край близката гора и река няма нерегламентирано сметище за отпадъци, а край избрания от вас курорт не е изграден завод.

Може да харесате още...