На почивка в Турция

Почивка в турцияТурци е южната ни съседка, която е известна с ориенталските си хотели и обслужване на световно ниво. Това е една страна, която в последните години се доказа, като турисрическа дестинация предпочитана от много чужденци. Синята джамия е световно известен паметник на културата, които годишно се посещава от милиони туристи. Многобройни курорти като: Анталия, Белек, Сиде, Кемер, Кушадасъ, Мармарис приветстват туристите и им предлагат незабравима ваканция.

Анталия

Една от най- популярните дестинации за туризъм в Турция. Изпълнена с безброй атракции, известноста на Анталия се увеличава и благодарение на големия подбор на различни интереси, както и със Средиземноморските плажове. През летния сезон града гъмжи от посетители и атмосферата в Анталия е вдъхваща живот. Туристите получават дозата си слънчеви лъчи, пясъци и море. В стария град може да се насладите на старинните тесни улици, и множеството джамии ,които носят своето историческо послание. Аквапарка Дедеман е с репутацията на най-големия воден парк в целия Среден Изток. Изпълнен с множество водни пързалки, места за хранене, за отдих и разходки. Делфинариум и други мономенти са час от богатството на този град, които си заслужава да посетите.

АнталияТурция-анталияБелек

Истински рай за туристите. Природната красота на Белек била открита1984и след това обявена за център на туризма. Години по-късно това място се превръща в това, което е сега, рай на земята. Този регион има 32 пет звездни хотела, първокласни ваканционни селища и пет голф игрища. Всички удобства, които били направени първокласно, допринасяли за атмосфера подходяща и за семейни почивки. Тенис кортовете, вътрешни и външни басейни,напълно обурудвани здравни и фитнес центрове, пространства за игра и много други възможности. Всичко това събрано на едно място, допълнено с перфецтно обслужване и изящество прави очивката ви пълноценна и незабравима.

Белек .БелекКемер

Това е важен туристически център с много хотели, чийто капацитет е огромен. Преди 20 години, това е билоочарователно селце, с къщи по 2 или 3 етажа,сгушени в портокалови горички. Някои от тези сгради днес са хотели, които на първия си етаж предлагат сувенири. Търговията е широко разпространена навсякъде в Турция, като и в малките курортни селища може да се сдобиете с всичко на улицата от сувенири до килими.

Кемер.КемерКушадасъ

Това е един от най-красивите и известни курорти за забавление и отдих. Един от най- изисканите в наши дни туристически дестинации. Красивия град привлича туристи от цял свят с многобройните си плажове. 300 слънчеви дни през годината, кристално чиста вода, бурен нощен живот, безброй рибни и кебап ресторанти, пазарни ивици, исторически забележителности имного много други. В Куашадасъ маже да се насладите на язденето на камили. Ежегодно там се организира и такъв фестивал. Националния парк Дилек е отворен 7 месеца в годината, там може да се насладите на егзотични растения и красиви поляни. Може да отдъхвате спокойно сред природата и да си организирате пикник. Турската баня е едно от най-прекрасните неща, които може да ви се случи в живота, това е блаженство. Ще останете учудени, колко нежна става кожата ви след процедурите в турската баня. В Кушадась може също да се насладите на разходка с корабче и да се порадвате на морския бриз и кристално чистата вода. Много са атракциите които привличат туристите ежегодно, и ги карат да останат с един незабравим спомен. Всичко това ги кара да се завръщат в Турция отново и отново в различните курорти всеки един привлекателен по свое му.

КушадасъКушадасъ .Алания

Това място наистина трябва да се види! Разхождайки се в тази местност усещаш историята, карасотата и приветливостта на местните жители. Привлекателно както през деня, така и през ноща. ако искате да обходите цяла Алания и да посетите замъка Калеси, може да наемета мотопед за целия ден на изгодна цена. Изобилие от чайни, кафенета и ресторанти предлагащи комфорт и приятна обстановка, а обслужването е неповторимо. Може да се отдадете на слънчевите лъчи, като посетите плажа на Клеопатра, който се слави с ктистално чистата вода, топлия пясък и изумителната гледка която се открива към замъка Калеси. Градините на Алания в непосредствена близост до плажа ви дават възможност да се потопите в естествената природа. Красиви цветя, храсти и дървета подържани по възможно най-добрия начин. Фонтаните и водападите в гардината ви предлагат свежест в горещите дни.Аква парка в алания е посещаван от всички туристи, които се настаняват в курорта. Привлечени от развлеченията предлагани там, всеки един остава очарован. Алания предлага и много други забележителности, но всичко това трябва да се види, то просто неможе да бъде описано.

АланияАлания.

Може да харесате още...