Подходящите бижута за всеки повод

Тенденциите при бижутата рядко се променят, но модерните жени знаят, че всеки аксесоар си има подходящ момент и повод да бъде носен. Ако ви е трудно да се ориентирате, кои бижута са подходящи за дадена ситуация и кои не, ето няколко препоръки какво да изберете, за да не сбъркате.

бижута в офиса

1. Масивните бижута нямат място в офиса

Колкото и да ви отиват големи и масивни бижута, те нямат място на работното място. Те са тежки, неудобни и привличат излишно вниманието. Най-добре е да носите такива бижута вечер, на парти или на дискотека. За офиса е препоръчително да изберете по-малки и по-дискретни бижута, които няма да пречат на работата ви и да ви разсейват.

Подходящи са дискретните сребърни и златни бижута с малък медальон или просто верижка. Гривните не се препоръчват, ако носите колие. В този случай следвайте златните правила на Коко Шанел, която казва „По-малкото е повече”. В ежедневието си използвайте фини и дискретни бижута, особено, ако носите ярки и цветни дрехи, или такива с принтове. А обемните е най-добре да използвате в комбинация със семпли дрехи. И не претрупвайте аксесоарите. Едно обемно колие няма нужда от допълнения, освен може би дискретен пръстен. Комбинирайте обеците с гривни, а колиетата с пръстени.

Перли

2. Брачната халка и колието от перли са винаги на мода

Ако се чудите какво да изберете за през деня, заложете на брачна халка и колие от перли. Те са винаги актуални. Спокойно може да съчетаете едноредов наниз от перли и с офис костюм и с вечерна рокля. Те са универсално бижу — подходящи, както за официален обяд, така и за романтична вечеря. Фината златна халка също е приемлив аксесоар, който не е нужно да се притеснявате, кога е уместно да носите.

бижу 2

3. Мънистата и ръчно изработените бижута са най-подходящи за неформални срещи

Бохо стилът се завръща, а заедно с него и нестандартните ръчно изработени бижута от кожа и мъниста. Желателно е да заложите на този тип аксесоари, когато сте навън с приятели, забавлявате се или просто се разхождате край плажа и сред природата. Големи масивни гривни от кован метал, ръчно изработени кожени гривни или от мъниста, пръстени с рисувани декорации — всички тези аксесоари са изключително подходящи за бохо модата. И с тях ще изглеждате съвсем на място, ако решите да ги съчетаете с рокли или поли в свободен стил, мека велурена шапка и маратонки.

диаманти

4. Диамантите се носят само с повод

Диамантите са едни от най-красивите скъпоценни камъни и всяка жена желае да притежава поне един от тях. Но запомнете — диамантените аксесоари се носят винаги с повод, а не само защото мислите, че ще отиват на тоалета ви. Те са много специални бижута и затова е най-добре да ги запазите за официални събития, където да ги покажете в пълния им блясък.

бижу

5. Обемните бижута са подходящи за дълбоки деколтета

Не правете грешката да залагате на огромно бижу, ако блузата ви е с поло яка, или сакото ви е с интересни гарнитури около реверите. Те само ще отвличат вниманието от аксесоара, или ще изглеждате претрупани с него. Заложете на обемни бижута, когато носите топове, рокли без презрамки или блузи с дълбоко деколте. Така те ще изпъкнат и в същото време ще са отлично допълнение към тоалета ви. Този тип бижута са най-подходящи за вечерни събирания, партита, официални събития като посещение на театър или концерт, както и за опера.

Може да харесате още...