Туристически дестинации

ТуризъмАко искате да обиколите света или просто да посетите някои забележителен град, следващите няколко туристически дестинации които ще ви предложим са изключително подходящи. Градове от цял свят, с вековна история и уникални паметници на културата. Всеки от тях носи собствено послание и е красив по свой собствен начин. Различни култури, различни обичаи, различен начин на живот. Потопете се в един друг свят, посещавайки някое от райските кътчета на земята.

Сидни

Това е най-големият и най-стар град в Австралия, разположен в щата Нови Южен Уелс. Сидни е световна туристическа дестинация и се оценява, като един от най-красивите градове. Присъствието на множество забележителности, привлича хора от цял свят. Човек посетил веднъж този град, има ли възможност се завръща отново. Едно от признатите световни ценности са Операта в Сидни и моста Харбър Бридж. И не само това, като цяло архитектурата на този град е феноменална, а плажовете много на брой приветстват туристите с топъл климат. Един от най-посещаваните музеи е Австралийския музей. Той е изпълнен с многобройни колекции с природонаучен, исторически и етнографски характер. Както сами разбирате Сидни е уникален град, носещ както динамичност така и спокойствие, но преди всичко този град вдъхновява с красотата си.

Операта в СидниХарбър Бридж в СидниПариж

Не е възможно да посетите Париж без да видите Айфеловата кула. Дори и да не искате, най-известната в света структура, може да видите върха и от цял Париж. Първото посещение в този град със сигурност ще ви зашемети. Всеки сантиметър от този град, е изпълнен с история и красота. Всичко това си струва да се види, но има няколко туристически атракции, които няма начин да пропуснете отидете ли там. Вече споменахме Айфеловата кула, но другите монументи са не по – малко забележителни. Лувъра, кои не е чувал за този музей? Събрани на едно място картини на изкуството, скулптури и декоративни предмети. Мона Лиза в оригинал може да бъде видяна само там. Нотър Дам или както още се нарича “Парижката света богородица“, това здание е с изключително красиви витражи, а акустиката в самата сграда  е отлична. Поради тази причина там често има концерти. Триумфалната арка и булевард Шанз Елизе, Версайския дворец, и като не на последно място са градините и парковете на Париж. Изключителен град, не напразно носещ името „Града на любовта“

Айфеоловата кула в ПарижВерсайския Дворец във ФранцияЛувъраНю Йорк

Ако това е един от градовете, които искате да посетите, в никакъв случай няма да останете разочаровани. Тук може да се насладите на истинска природа, главозамайващи атракции, великолепни водопади, забележителни паркове и разбира се небостъргачи.
Забележителностите, които трябва да посетите са Емпайър Стейт Билдинг, Таймс Скуеър, Пето Авеню, както и незабравимия Бродуей разбира се. Това е един космополитен град, които всеки един жадува да посети. Наричат Ню Йорк „Града които не спи“ и с право. Градът е с население 8 500 000 жители и е един от най – големите мегаполиси в цял свят. Това многообразие от култури, нрави и модерен градски живот, не се срещат по такъв начин никъде по света. Нощния живот тук е на пълни обороти, ако искате да разпускате по заведения, или да видите зашеметяващи гледки, това е най -правилния избор на туристическа дестинация.

Ню ЙоркРим

Модерен и старинен, минал и настоящ… това е Рим. Без значение дали сте там 3 дни, 3 седмици или 3 месеца, се пригответе да навлезете в свят, на музеи, изкуство, история, красота… Скулптурите и картините от Ренесанса и Барока са известни по цял свят. За да усетиш истинската красота на това място трябва да пътуваш с отворено сърце.
Пантеонът е храмът на всички богове. Няма много приветлива външност, но това което ще видите вътре ще запечатате в съзнанието си за дълго. Римският форум е бил централната част от древен Рим, които в наши дни е един от историческите забележителности. Триумфалната арка се намира в близост до Колизеума, така че ще имате възможност да се насладите на това изкуство наведнъж. Ватикана е мястото което трудно се описва с думи, цялата тази красота трябва да се види с очите. Изкуството на Микеланджело и Рафело… безценно. Може всички тези забележителности да се изброяват до безкрай. Там всяка страда всяка улица е по своему красива, уникална , но всички те носят духа на Рим.

РимКолизеума в РимВатиканаИма още доста градове по света, които са изключителни, тези с които ви запознахме ние, са на случаен принцип, не са подбрани по важност или по брой забележителности. Преценихме че в тези градове има много история, романтика, много красота и очарование, които трябва да бъдат видени поне веднъж в живота.

 

Може да харесате още...