Сватбените декорации – как да ги направим красиви и ефектни

Декорациите на сватбената церемония заемат важно място в най-новите тенденции в сватбената мода. Дори и да разполагате с ограничен бюджет, украсата за сватбата може да изглежда изключителна, благодарение на вашата креативност. Предлагаме ви няколко идеи за красиви сватбени декорации, които лесно да създадете и сами.

Традиционните флорални декорации могат да струват наистина скъпо, затова помислете внимателно дали предпочитате декорирани вази с цветя, или нещо по-семпло, особено, ако не сте любители на пищните букети. В случай, че сватбата е през зимата и не сте традиционалисти, рустикални декорации с есенни цветя, балони, зимни играчки или шишарки, могат да се окажат наистина отличен избор.

винтидж стил

Сватбена декорация във винтидж стил

Те са прекрасен избор, когато искате да създадете ретро усещане или да поставите по-особен акцент върху сватбата си. Старият чайник на баба ви, използван като ваза за цветя, месинговите свещници пазени в семейството ви  вече 100 години, или дори стари буркани от сладко декорирани с канап, вместо кристални вази. Всяка от тези визии има уникално излъчване и стил, на който си заслужава да обърнете внимание.

оригинален декор

Горска атмосфера

Няма нищо по-красиво от идеята, да пренесете горската атмосфера на вашата сватба. Заложете на вази от дървесна кора, букети аранжирани като гнезда на горски птици и дори дървени пънчета като свещници на масата. Всички те ще изглеждат красиви и елегантни.

плодови декорации

Плодовете

Плодовете са елегантна и практична идея за декорация, особено, ако не си падате по вазите с цветя. Ефектно подредени фруктиери с цитруси, или майсторски изработени фигури от плодове и зеленчуци на масата, могат да освежат сватбения декор и да му придадат неповторимо излъчване.

Водни декорации

Водни декорации

Водните декорации открай време са любими на булките, още повече, че изглеждат невероятно красиви и ефектни. Лесно можете да накарате гостите си да ахнат със затворени във вода цветни клончета, плуващи в купи горски цветя или дори малък фонтан поставен на видно място в залата

свещите

Свещите

Независимо дали ще ги използвате за украса на масата или като градински фенери, те просто трябва да бъдат част от сватбената ви декорация. Ако си мечтаете за романтична церемония, няма нищо по-прекрасно от това да кажете „Да“ на любимия си в огряна от горящи свещи зала.

оригинална декорация

Украсата на залата

Освен масите, важно е да решите, как да декорирате и цялата зала, където ще се проведе сватбената церемония. За специални случаи повечето фирми предлагат драпиране на столовете с коприна и сатен, но ако не искате да харчите толкова пари за метри плат, можете да вържете стола с малка панделка или просто като го украсите с венец от цветя. Ефектно и оригинално.

зимна  сватба

Няколко думи и за зимните сватби

Зимата определено не е предпочитан сезон за сватби, а и разбираме защо — студ, сняг, не може да облечете така желаната от вас сватбена рокля без ръкави, нито сандали с висок ток.

Зимна сватба 3

Но погледнете нещата от друга страна — тъй като няма много кандидати, ще може по-лесно да си резервирате ресторант и дори да превърнете вашата сватба в зимна приказка. Обикновено повечето булки са ориентирани към традиционните цветове, които свързваме с коледните празници — сребро, злато, червено и зелено. Но вие можете да създадете една прекрасна зимна сватба и в лилаво.

Може да харесате още...