Грим за Хелоуин – страхотни (в пряк и преносен смисъл) идеи

Хелоуин може ви се струва натрапен от Запада празник, но как да устоите на възможността да си направите страшен грим?!

Есента, дъждовното и студеното време, че и дистанционното обучение предизвикват тъга и меланхолия, вместо ентусиазъм от богатия урожай и цветове в природата. За да дойдете на себе си, си намерете причина да се отпуснете и да се забавлявате! Ако нямате рожден ден или не планирате да ходите на гости за Димитровден, посрещнете Хелоуин. Историята на появата на този празник е дългогодишна, но твърде далеч от културата ни. Не е нужно обаче да навлизате толкова в същността му. От вас в крайна сметка се иска да се забавлявате шумно, за да изплашите злите духове! За да то направите, не само трябва да сте се маскирали със страшен костюм, но и да сте показали запомнящ се стил. Лесно може да го постигнете с въображение и няколко идеи за Хелоуин грим с „Еха”-ефект!

Гримирайте се у дома

За да създадете карнавален грим, не е нужно да плащате луди пари за професионален макиаж! Достатъчно е да използвате продуктите, които се намират в козметичната чанта на всяко една жена. Може да се наложи да купите нещо допълнително, но разходите не са толкова големи в сравнение с услугите на професионален гримьор. Това, което ви трябва безкрайна фантазия и страстно желание да се появите пред близките си в напълно неузнаваем образ?

Традиционен грим за Хелоуин

Най-популярните, идеални за Хелоуин, са видовете грим, които ще превърнат лицето ви в череп, вампир, вещица, призрак. Това е лесно обяснимо: те напълно съответстват на тематичните тържества. Ако търсите вдъхновение, гледайте детската анимация „Тайната на Коко”.


Той е свързан с Деня на мъртвите, който е официален празник в Мексико. В горещата латино страна момичетата с удоволствие рисуват образа на богинята на смъртта върху лицето си. Карнавалното шествие на този ден е в стилистиката на Хелоуин, но някак има по-романтичен привкус. Ако сте поети по душа, не се превръщайте в ужасно страшилище – нарисувайте си череп, но украсен с цветя и орнаменти.

На лицето се полага бяла основа, след това се нанася тъмен грим около очите, на носа се начертава триъгълник и се маркират вдлъбнатините по бузите. В областта на устните се очертават зъби. Можете просто да нарисувате дълги линии от върховете на устните до бузите. По тази линия се оформят напречни ивици, които включват самите устни, за да се създаде илюзия за зашита уста.

Допълнително изрисувайте по цялата повърхност на лицето ярки шарки, цветя, които могат да бъдат украсени с кристали. Като допълнение можете да сложите перука или да украсите главата си с венец от цветя.

Страшна кукла


Кукленският грим за Хелоуин е чудесен начин да се откроите без много усилия. Започнете с бяла основа на лицето, внимателно очертайте веждите и очите с молив, нанесете подходяща спирала за дълги гъсти мигли, оформете ярки устни. При добро желание няколко десетки лунички могат да се използват като декоративен елемент. Ако имате време и умение, може да добавите паяжини, например, около очите, зашита уста, „разрези” по цялото лице. Можете да използвате цветни лещи за очи, кристали. Много е важно да добавите кукленска премяна и подходяща перука, за да завършите образа.

Страшно секси


На Хелоуин трябва да уплашите злите сили, но кой казва, че не бива да изкушите добрите?! С подходящ грим и тоалет може да се превърнете в истинска съблазън, макар всичко във вас да говори за опасност! Много тъмни сенки, мрачен чар, алено червено червило и предизвикателен тоалет ще ви превърнат в Кралицата на нощта на Вси Светии.

Детски грим за Хелоуин

Хелоуин е от празниците за малки и големи. Децата толкова са развълнувани от възможността да се маскират и да правят пакости, че са склонни дори да забравят за лакомствата. Възрастните, макар да знаят, че е далеч от българските традиции, споделят ентусиазма им от Хелоуин. Заедно се подготвят за този ден предварително. Дори да не дадат пари за специален вещерски костюм, нямат против да „порисуват” върху личицата им, за да ги направят наистина страховити.

Взимайки предвид факта, че детската кожа е много нежна, добре е да използвате хипоалергенна боя. С нея може да украсите деликатно лицето му като използвате популярните мотиви: дантела, флорален модел, украсени с кристали, паяк, сърце, белег.

Ако ви липсва особено въображение, можете да нарисувате тъмни триъгълници около очите и на носа, да маркирате устата с тънка линия, да сложите оранжева шапка или перука – ето, вече си имате симпатичен малък „тиквен фенер”. Още по-лесно е да направите грим на вещица: подчертайте веждите и очите, нарисувайте брадавица, нанесете тъмно червило.

Добрият стар Стивън Кинг никога няма да ви даде лоша идея! Използвайте Клоуна от „То”, за да създадете един наистина страшен грим за Хелоуин. Просто е да го направите – бяла основа, червен нос и изписана уста с червило. „То” не е филм за деца, но те винаги намират начин да го гледат и го обожават!

Може да харесате още...