Златни правила при избора на околоочен крем

Подходящият околоочен крем изглажда фините мимически бръчици и запазва младостта по-дълго на лицето

Кожата около очите е изключително деликатна и тъкмо по тази причина по нея си личат първите следи на времето. Тя изисква особена грижа и внимание. Не можем да я третираме със козметиката за останалата част на лицето и тялото ни. В същото време трябва да сме наясно, че на пазара не може да откриете универсален околоочен крем.

За да не сгрешите при избора си, трябва да чуете съветите на специалистите и да имате предвид следните неща:

Кожата на клепачите и нейните особености

Зоната около очите е покрита с кожа, твърде различна по структура от тази на цялото лице. Тя е по-нежна, тънка и суха. Има съвсем тънка липидна бариера и малко мастни жлези. Бързата поява на бръчиците се обяснява с активната мимика – всяка усмивка, присвиване на гневни очи и движение на кожата се отбелязва по епитела.

С времето, напрегнатото ежедневие се появяват и други проблеми като торбичките под очите, тъмните кръгове от преумора, подпухналостта. Ако не сте изтеглили късата клечка при наследяването на тези белези, може да предотвратите появата им. Трябва да комбинирате здравословния начин на живот и подходящ продукт, който овлажнява кожата.

Кога трябва да започнете да ползвате околоочен грим?

Фината кожа около очите започва да се променя най-рано. Тя е тънка и чувствителна, затова козметиците препоръчват да започнете подхранването ѝ на 18-20 години. Наближите ли 30те този тип козметика вече е абсолютно задължителна. Ранната превенция държи по-далеч бръчките и отоците от лицето ви и вие ще изглеждате млада по-дълго време.

Как да изберем подходящия за нас крем за очи?

За да сте сигурни в качеството на продукта и крайния резултат от употребата му, вземете предвид следните неща:

Актуалното състояние на кожата

Козметичната индустрия разполага с отличен ресурс от подготвени кадри и съставки, за да изготви разнообразие от кремове, което да отговаря на специфичните нужди на кожата ви в момента. Ако тя е много суха, ви е необходим овлажняващ крем. Тъмни кръгове се третират с продукт, който укрепна стените на кръвоносните съдове. Изглаждането на мимическите линии се извършва от обогатена с пептиди формула.

Възрастта има значение

Околоочният крем на момичето току-що приключило с тийнейджърството е много различен по състав и действие от този, който използва зрялата жена. Ще усетите това по най-простия начин – ако третирате кожата си с неподходящ продукт, веднага ще усетите щипане и сълзене. Най-добре е да купувате козметиката си от хубави, големи аптеки или специализирани магазини, където работи подготвен персонал. Той не само ще ви продаде нужното, но и може да ви даде допълнителни съвети за грижа.


Четете етикета със съставките

Активните съставки в крема са ключът към вашите здраве и красота. Консултирайте се с жената зад щанда или прочетете в специализирани сайтове. Така ще знаете предварително дали да си вземете продукт, богат на пептиди за мускулен релаксант, за да отпуснете мускулите или отразяващи частици за здравословен блясък, да речем.

Околоочният крем се съобразява със сезонните промени

Температурните амплитуди влияят не само на вътрешните органи, но и на кожата. Силните слънчеви лъчи през лятото са много полезни, но създават и проблеми. Т.нар. фотостареене се провокира от УВ-лъчите и може да бъде спряно само с помощта на подходяща козметика. През зимата кожата на лицето страда от вятъра и измръзване и изисква друг тип третиране.

Техника на прилагане

Околоочният крем се разнася само по протежение на орбитата с потупващи движения на средния или безименния пръст. Започнете от слепоочията към ъгълчето до носа. В зоната под веждите тръгвате от носа към слепоочието. Важно е да спазвате процедурата, защото в противен случай се огъва клепача. Никога не слагайте крем върху подвижния клепач. Ако третирате кожата си през нощта, направете го 2 часа преди лягане, за да не рискувате да се подуете.

Текстурата на продукта

В студено време, особено през зимата, е по-добре да използвате продукти с кремообразна текстура. Те са по-надеждни по отношение защита от външни фактори като вятър и измръзване. Лятото предполага още по-нежна грижа. Тогава може да опитате ефекта на гел текстури, които деликатно премахват подпухналостта и тъмните сенкипод очите.

Съвет – бонус: Дори най-добрият околоочен крем се нуждае от надеждна подкрепа. По-бърз и постоянен ефект ще получите от него, ако използвате допълнителни средства като маски за кожата около очите, лепенки срещу оттока и постоянните призраци на умора. Не на последно място е необходимостта от почивка и балансирано хранене.

Правилно подбраният крем за очи ще запази във времето вашата младост, красота и самочувствие. Ако имате възможност, използвайте най-доброто на пазара. Това усещане за свежест и сигурността за добре поддържан вид за безценни!

Може да харесате още...