10 модни грешки, които могат да ви костват кариерата

Спазването на определен дрес – код на работа може да бетонира имиджа ви на професионалист…или да го срине безвъзвратно

За да израснете в кариерата, ви трябват знания, опит и неизчерпаем хъс. Към тези задължителни „атрибути” трябва да добавите и дрескода. Не напразно са казали хората „По дрехите посрещат, по ума изпращат!”. Ако сте достатъчно добри в работата си, винаги може да изгладите погрешната представа за себе си, но пък никой няма втори шанс да направи първо впечатление. Затова, всеки път, когато се обличате за работа, не забравяйте онзи контролен списък от 10 стилни грешки, които не бива да допуска никой, който се стреми към висини в кариерата:

1. Неподходяща дължина на полите и роклите

Минито е подходящо само за шоубизнеса и определени заведения за хранене и дискотеки. В същото време размер „до средата на коляното” също не е добра алтернатива. Освен че е демоде, подобна дължина не изглежда добре на всяка жена. Спокойно може да покажете открити колене, ако имате подходящата фигура!

Високите жени ще изглеждат много добре и поли, чиято дължина покрива капачката. Ще изглеждат изискано, без да вменяват комплекси в деловата среда.

2. Прозрачни ризи, топове, голи гърбове

Офис сградите не са плажни заведения, за да показвате плът. Изключително е неприемливо да носите прозрачно и полупрозрачно, а и не може да очаквате да ви взимат на сериозно при такова желание да демонстрирате прелести.

Никой не отрича правото ви да сте женствени, но ако обичате да носите леки и прозрачни материи, добре е да ги покриете с подходящо сако.

3.Панталон с ниска талия

Това модно решение е за момичета с безупречна фигура….които не работят в офис. Ниската талия е за тийнейджърките, а не за жени със стил. Да не говорим за деликатния момент, в който може да се наведете, за да вземете паднал документ!

Най-добре е носите класически панталони със седна талия – никога не излизат от мода, няма да изложат бельото ви на показ в извънредни обстоятелства и винаги ще изглеждате добре! Високата талия също не е лошо решение, ако сте избрали подходяща за модела риза.

4.Прекалено тесни дрехи

Жена с безукорна фигура изглежда превъзходно в тесни дрехи, които подчертават всяка извивка на тялото ѝ. В деловите среди подобно самочувствие не винаги изглежда добре и се приема с радост. Още по-зле ще бъде, ако тялото ви не изглежда по начина, по който е изглеждало в най-добрите ви дни. И в двата случая е най-добре да носите дрехи с попуприлепнала кройка, които са достатъчно женствени, без да бъдат предизвикателни!

5. Къси сака, болера, якета

Ако искате да ви приемат като сериозна делова дама, а не като лекомислена тийнейджърка, ще оставите късите сакенца за разходката с кучето! Офис стилът обича елементите от базовия гардероб на жените. Късите горни дрешки не влизат в него. Ако ви допадат, просто приемете, че с тях няма да изглеждате представителни и модерни. Най-добре е да ги оставите за свободното си време и в офиса да ги замените с дълги, прави блейзери.

6. Изобилие от плетива

Трикотажът е нещо, което трябва да бъде изключително дозирано в работна среда. Да, уютно изглежда и топли добре, но никога няма де е в полза на вашия делови вид. Пуловерът е добро решение за следващите предприемачи от вида на Стив Джобс, но успешната жена на работа може да си позволи само неща като поло и блузи с не много „домашен” дизайн.

7. Подплънки, щампи, декорации

Диско стилът е направо забранен в бизнеса. Неговите пайети, ципове, лъскави елементи и апликации са добре дошли в 80те на миналия век или в гардероба на днешните момиченца в предучилищна възраст. Ако работите в по-артистична среда или компания, която би преглътнала толкова ярки елементи, съветваме ви отново да подходите внимателно и да си ги позволите като дребен акцент.

8.Сандали, „балеринки”, груби обувки

Направо си забранете да носите сандали, както всички отворени обувки на работа. Бизнесетикетът ги отрича като неприемливи. Същото се отнася и за „балеринките” с познатото заоблено бомбе и грубите обуща, които се носят, защото са изключително удобни. Какво заместваме?

Ако искате да впечатлявате със стил, изберете стилни затворени обувки.Класическа черна обувка на нормално висок ток или женствени ботуши с лаконичен дизайн са нещо, което елегантно допълва визията и гарантирано не излиза от мода.


9. Стари, повредени аксесоари

Само си представете да носите похабена дамска чанта, олющен колан, разнищен шал и всичко друго, което сякаш крещи „Имам нужда от смяна!” Някои неща си струва да се дадат за поправка, а други просто трябва да се заменят. Запомнете! Няма значение колко добре ви стои костюмът и колко пари сте дали за прическа, ако аксесоарите върху вас са изгубили блясъка си!

10. Неподходящи връхни дрехи

Само през лятото можем да слезем от колата или градския транспорт, без да носим горна дреха. Всеки – от охраната до колеги и ръководство ви виждат как пристигате на работа или си тръгвате от нея. Връхните дрехи са много важни за стила на една работеща жена. Бъдете внимателни, избирайки и носейки палтото си. Подберете добре и съчетавайте ръкавиците с шала и шапката си.

Може да харесате още...