Техника за грим, която отива на всяко лице

Ефективна техника за грим, подходяща за всяко лице

Добрият грим служи, за да подчертае чертите на едно лице, като в същото време помага за туширане на недостатъците. Но невинаги имаме уменията или времето, за да постигнем идеалния резултат. Все пак гримьорите са създали техника, която да позволи на всяка жена да постигне идеално подчертаване на очите и чертите на лицето, без в същото време да се налага да използва твърде много умения или знания в областта на грима. И с правилно съчетаване на цветовете да постигне идеален резултат.

грим

Лице

Най-напред хидратирайте добре кожата на лицето с крем. След това използвайте фон дьо тен или пудра, за да покрие несъвършенствата по кожата и да изглади контурите по лицето. Подчертайте с по-тъмна пудра или хайлайтъри скулите и да оформите визията. Нанесете с широка четка руж по скулите и може да завършите този етап от гримирането.

Очи

Под и около очите нанесете по-светъл нюанс фон дьо тен и разнесете равномерно, без да достигате скулите. След това нанесете пудра, която да изравни тена и се насочите към очите.
Време е да оформите очите. Върху целия горен клепач нанесете светъл плътен нюанс. С мека четка нанесете по-светли нюанси по цялата ширина на клепача, като се стараете да покриете целия клепач, а не само вътрешната част. Използвайте сенки за очи в палитра, която е близка до цвета на кожата, а не нюанси, които стоят неестествено.

С тъмни тонове очертайте горната част на клепача, като оформите ъгъл от външната страна на окото. Отново очертавайте по цялата ширина на окото, като се придържате към горната част на клепачите и използвайте близки до цвета на очите нюанси. Разнесете го практически до самата вежда с широка четка.

С тънка четка нанесете върху ъгъла на горния клепач туш, за да подчертаете погледа. Използвайте черен молив, за да подчертаете погледа и сте готови.С туш може да издължите горния клепач, за да изглеждат по-големи очите ви и последният щрих е завършен.
С по-светъл нюанс нанесете сенки точно под веждите и от вътрешната страна на клепача. Накрая нанесете спирала и ако е необходимо оцветете и веждите.

Устните

Последния щрих са устните. За да постигнете ефекта на плътни и добре оформени устни, използвайте молив за устни, който е в цвят близък до този на вашите устни. След като очертаете устните, нанесете балсам за устни върху тях. Накрая завършете с червило в тон, който да е близък до този на молива.

Накрая може да нанесете малко блясък за устни по вътрешната страна на устните, за да се постигне усещане за плътност и блясък и сте готови.

Накрая, за да завършите цялата си визия просто използвайте малко пудра, за да фиксирате грима и да го запечатате по-дълго време. С четка за руж, съвсем леко нанесете прахообразна пудра върху лицето, за да фиксира окончателно грима.
Повече полезни съвети за правилно нанасяне на грима може да откриете във видеото по-долу.

Може да харесате още...