Как да изберем дрехи спрямо цвета на лицето

Модният избор не се ограничава единствено до покупката на известни марки или актуални модели. Добрият стил се изразява в това да съумеете да изберете дрехи и обувки, съобразно тена на кожата, цвета на косата и фигурата. С настъпването на летния сезон, става още по-трудно да изберем подходящата модна комбинация за нас. Още повече, че често пъти дрехите, които избираме да носим се оказват не съвсем в хармония с тена на кожата ни.
Как да се ориентираме какъв цвят ни отива спрямо тена на лицето?

Има много проста схема, по която можете да се ориентирате относно цветовете:

моден стил (34)

Ярки цветове – за по-топли нюанси на кожата

Ако имате червена коса, както и по-топли тонове на кожата, смело може да носите ярки цветове. Дамите, които имат черни, ягодово руси коси, тъмно руси кичури или са избрали да боядисат косите си в шоколадовата и червената гама, смело могат да заложат на ярки и контрастни цветове. Лимонено жълто, циклама, портокалово оранжево, банан, мандарина, неонови нюанси също ще ви отиват.

моден стил (29)
моден стил (28)

Студени тонове – светъл тен

За дамите с руси или черни нюанси в косите и светъл тенна кожата, особено подходящи са ледените цветове. Вие уверено може да носите бяло, светлосиньо, всички нюанси на сивото, екрю, слонова кост и всички хладни цветове. Те не само ще подхождат на тена на лицето ви, но и ще подчертаят очите или косата ви. Спокойно може да залагате на сребристи и сиво-сини тонове във всеки сезон. И цялата гама на бялото и кремавото са цветовете, които ще ви подхождат изключително много. Не се колебайте да заложите на тях не само на плажа, но и на официални или делови срещи.

моден стил (10)
моден стил (23)
моден стил (25)

Бежово и кафяво – предимно за меден тен

Сравнително неутралните тонове по принцип стоят добре на дами с почти всяка кожа, но е най-добре да се носят от тези, които притежават меден тен. Жените, които имат по-топъл цвят на кожата, само ще изпъкнат, избирайки да комбинират различните нюанси на бежовото и кафявото или по-неутралните модни комбинации. Смело може да носите и всички нюанси на зеленото и сивото, но кафявото е вашият цвят. И в този случай цветът на косата не оказва такова влияние, както при избора на други цветове.

моден стил (19)
моден стил (20)

Пастелни нюанси за порцеланова кожа

Ако имате порцеланова или светлорозова кожа, то най-добре заложете на пастелните тонове. Може да носите бледосиво, бледозелено и всички пастелни нюанси на основните цветове. Тези тонове ще ви помогнат да изглеждате винаги свежи и елегантни, при това, без да сте прекалено бледи или да се губите на фона на твърде ярки цветове.

моден стил (15)

моден стил (4)
моден стил (26)
моден стил (6)

Скъпоценни камъни за светъл тен

За дамите, които имат светъл или една идея по-блед тен на кожата от неутралния, особено подходящи са ярките цветове, в нюансите на скъпоценни камъни. Може да носите смарагдовозелено, рубиненочервено, сапфирено синьо, цвят аметист или изумруд, дори топаз, без да се притеснявате, че няма да ви стои добре. Единственото изискване при избора на тези цветове е да ги комбинирате или с по-светли нюанси на същите, или с неутрални цветове като бяло и черно.

моден стил (13)

моден стил (3)
моден стил (12)
моден стил (7)

Неутрален тен на лицето – всички нюанси

От огнено червено, до всички нюанси на сивото и във всичките му комбинации, може да носите всички цветове, ако имате неутрален тен на лицето. От класическо синьо, до виненочервено или сиво-лилаво – каквото и да изберете, резултатът винаги ще е перфектен. Единственото изискване при избора, на който и да е цвят е, да не смесвате два ярки цвета в облеклото си и да не рискувате с комбинации между цветове, които са в дисхармония помежду си.

моден стил (30)
моден стил (21)
моден стил (1)
мод в червено
моден стил (16)
моден стил (8)
моден стил (27)

Може да харесате още...