Маски за коса с тривитаминол

Маски за косаЗа тези които са чували, но не са наясно тривитаминола е комплекс от витамините А, D3 и Е. Използва се във ветеринарната медицина при животни за укрепване на козината, предотвратяване на окапването ѝ и засилване на растежа. Изключително предпочитан за употреба върху овце и коне.

За щастие на всички дами с проблемна коса е установено, че тривитаминола оказва същото влияние и върху човешката коса. Това за някои звучи доста налудничаво, но в действителност продуктът набира все по – широка популярност и във вип средите.

Някои от дамите уверили се в чудотворния ефект на тривитаминола споделиха с нас няколко маски за коса, които горещо препоръчваме и на вас, за да се радвате на дълга, здрава и блестяща коса.

Маска 1

2 супени лъжици тривитаминол

2 супени лъжици зехтин

1 супена лъжица мед

1 жълтък

Съставките се разбъркват до получаването на хомогенна смес. Нанасят се първо в корените на косата, остатъка по дължината. За отличен ефект процедурата се повтаря веднъж седмично.

Маска 2

1 супена лъжица тривитаминол

1 супена лъжица свинска мас

1 жълтък

1 супена лъжица оцет

няколко капки бадемово масло

Съставките се разбъркат добре и се втриват в корените на косата и се оставят да престоят час – два, ако имате такава възможност. Ако времетраенето е по – кратко се препоръчва маската да се прави 2 пъти седмично. Отмива се с топла вода и шампоан.

Маска 3

2 супени лъжици тривитаминол

2 супени лъжици кисело мляко

1 супена лъжица мед

1 супена лъжица зехтин

1 супена лъжица ракия или друг алкохол

Тези съставки се смесват и се втриват в корените на косата. Оставят се да действат не повече от час поради наличието на алкохол в сместа. Тази маска се прави веднъж седмично.Косата се измива с топла вода и шампоан.

Може да харесате още...