Природни методи за изсветляване на косата

Изсветляване на косатаМного дами искат да направят косата си няколко тона по – светла, но не желаят да се подлагат на процедури, които по един или друг начин ще доведат до увреждане на структурата на косъма. Има няколко природни начина, които са ефективни както и при по – тъмни , така и за светли коси. В различни форуми дамите споделят резултатите, като всички са доволни от крайния ефект. Днес и ние ще ви запознаем с основните методи за изсветляване на косата с мед, лимон или лайка.

Изсветляване на косата с мед

изветляване на косата с медСъс сигурност много от вас дори не са чували, че този метод дори съществува, но истината е че меда се използва, като натурално средство за изсетляване на косата. Този метод работи благодарение на естествения хидрогенен пероксид, който се намира в меда. Всички знаем какви са свойствата на пероксида, но в природния продукт е в малко безвредно количество, което по естествен начин изсветлява косата постепенно без да я уврежда.

Методи

Изсветляване на косата с мед и балсам.

Изсипете 1/3 мед в купичка, ¼ от любимия си балсам, разбъркайте докато съставните части се смесят добре.

Нанесете сместа върху влажна коса. Покрийте с найлонова торбичка или шапка за баня. Оставете сместа да действа няколко часа, ако имате достатъчно търпение, може да преспите така.

Резултатът няма да бъде мигновен и драстичен. След първата процедура може да забележите леко изсветляване на косата. Ако правите тази процедура веднъж седмично, освен че ще заздравите корените на косата си, може да я изсветлите с няколко тона.

Може да направите тази процедура и без балсам, но това се препоръчва за дамите с мазна коса. Меда има свойството да извлича мазнините от косъма благодарение на пероксида.

Ако косата ви е суха вместо балсам може да сложите малко зехтин, който чудесно ще го замени.

Изсветляване на косата с лайка.

Изсветляване на косата с лайкаТова е доста известен метод за изсветляване на коса, но тук е важно да се подчертае, че това действа най вече при хора със кестенява или русолява коса. Ако вашия цвят е тъмно кафяв към черен не гарантираме за резултата.

В купа изсипете половин литър вода и сложете прясно набрана или суха лайка (само цветовете) и ги оставете да заврят. След около 20мин. махнете от котлона. Вече изстиналата смес ползвайте след като сте измили косата си със шампоан. Изплакнете обилно няколко пъти. За по – ефикасно действие сушете косата си на слънце.

Изсветляване на косата с лимон

Това също е широкоразпространено средство за изсветляване на косата. Както на тъмна така и на светла.

В един литър вода добавете сока на 2 лимона и след като сте измили косата си със шампоан изплакнете с разтвора. Стойте на слънчева светлина докато косата ви изсъхне. Лимонената киселина при взаимодействие със слънчевите лъчи започва да изсветлява косъма.

Ако имате опит с подобни методи , или ако знаете други начини за изсветляване на косата с природни съставки споделете с нас опита си.

Може да харесате още...