Практично и забавно: Идеи за подарък за първия рожден ден на детето

Поканени сте на рожден ден или вашето дете празнува рожден ден? Понякога е истински кошмар какво да изберете за този повод, особено ако до момента не сте имали контакт с него. Най-често гостите подаряват дрешки или пликове с пари, за да помогнат на родителите. Но, ако наистина искате да зарадвате самото дете / нищо, че е само на година, то много добре знае какво иска/, то ето няколко интересни и практични предложения, които със сигурност ще му се харесат:

Музикална играчка

Музикална играчка

Няма дете, което да не се зарадва на някоя цветна играчка или на играчка, която издава различни забавни звуци. Освен че са забавни, музикалните играчки ще допринесат и за развитието на сетивата на детето.

плюшена играчка

Плюшена играчка

Този подарък може да не ви се струва особено оригинален, но със сигурност ще се хареса на малчугана. И определено няма да сбъркате с него, защото е идеален избор за подарък за първи рожден ден. Класическата плюшена играчка винаги ще бъде на мода. Слон, тигър, заек или плюшено мече — вие избере какво да подарите на малкия пакостник. Само се уверете, че предлагания модел в магазина отговаря на изискванията за безопасност.

дървена играчка

Дървена играчка

Изработените от дърво играчки са най-актуалните в момента, затова няма да сбъркате, ако купите на дребосъчето теглеща се количка или дървено животно за бутане. С този подарък със сигурност ще очаровате родителите, а и ще зарадвате героя или героинята на деня.

Но и при дървените колички или други играчки има няколко правила, които трябва да спазите — да са оцветени в безопасни за детското здраве бои, да са изработени от естествено дърво, а не от ПДЧ или други отпадъчни материали и най-вече — да са без дребни частици или остри форми, които могат да бъдат погълнати, или да се нареже малкия човек с тях.

бебешки рожден ден

 

Облекло

Класически избор. Ако все пак не можете да изберете каква играчка да подарите на малчугана, най-добре е да му купите комплект ританки или костюмче. Имайте предвид обаче, че тук ще плавате сред подвижни пясъци. Ако детето е по-едро костюмчето може да се окаже малко, а ако е дребно — да се наложи да го смените с друго. В този случай се уговорете с продавача да замените дрехата, ако не стане на рожденика или се договорете с родителите от какъв тоалет има нужда наследника им. Най-малкото, поинтересувайте се от точния размер.

Не забравяйте да се поинтересувате от материята, както и дали няма елементи, които могат да наранят детето, или то да ги погълне. Органичният памук е добър избор, тъй като материята е хипоалергенна и е подходяща за малки деца. Избягвайте синтетичните материи по възможност, дори и да купувате връхна дреха. Избирайте дрехи от естествени материали, които са с ясно посочен състав и са подходящи за деца на 1 година.

По принцип това е подходящ подарък, ако сте по-близки с родителите на малчугана. Във всички останали случаи е по-добре да заложите на играчка или друг подарък.

Албум

Албум за спомени

Този подарък може да не зарадва малчугана сега, но ще трогне родителите му, а по-късно и него самия. Те ще ви бъдат със сигурност безкрайно благодарни, защото спомените, които ще съберат на едно място са безценно съкровище.

Може да харесате още...