Модната империя на Джани Версаче

Джани Версаче е модният гений, който кардинално променя света на модата. Той се превръща в истински феномен в модните среди, и успява да събере знаменитости от цял цвят на ревютата си.

Историята на неговия живот започва, като в приказка. Той произлиза от бедно семейство, а майка му е шивачка. Невръстният Джани винаги наблюдавал работата на майка си с голям интерес и от малък проявявал желание да тръгне по нейните стъпки. Джани започнал да учи занаята, и не след дълго допринесъл за развитието на семейния бизнес. Съвсем млад на 25 год. изпълнен с ентусиазъм и борбеност той се отделя от майка си и започва да работи, като дизайнер на свободна практика. Талантът му изключително бързо бива забелязан от италиански производител на дамска конфекция и скоро след това, започва да проектира индивидуална модна линия.

В началото на 70 – те год. името на Джани Версаче вече е на върха, и всички модни критици признават феноменалния му талант. Всяка една дреха създадена от него се превръща в истински шедьовър, а осъзнавайки голямата си популярност италианецът решава да създаде своя собствена компания. През 1978 год. с помощта на брат си Санто създават фирмата „Джани Версаче“, която има потенциал да се превърне в световен производител на дамска конфекция.

Благодарение на свежия си поглед, ярките щампи и уникално изработените детайли, става почти невъзможно да пропуснеш дори една дреха създадена от великия дизайнер. Идеите му са толкова смели, че в някои случаи употребата им била дори немислима, но жени от всички прослойки жадували да притежават артикул плод на неговия гений.

През 1982 год. Версаче започва проектиране на костюми за Teatro della Scala, като с това си начинание запалва огън, който го издига до съвсем нови висоти в модните среди. Сценичните му костюми започват да се използват в цял цвят и той заслужено получава приза за най – добър сценичен дизайнер.

Джани Версаче печели наградата „Cutty Spark” за новаторство в световен мащаб през 1988 год. а пет години по – късно получава Оскар за постижения в модните среди.

През 1990 год. Версаче е един от най – търсените дизайнери в света, спечелил милиарди долари. Той разпростира таланта си, като създава различни аксесоари и парфюми със същия успех. За съжаление на 15 юли 1997 год. великия дизайнер е застрелян пред имението си в Маями. В този момент света губи най – добрия дизайнер за всички времена. След смъртта на Джани, сестра му Донатела Версаче поема бизнеса и се оказва съвсем достоен наследник, като продължава успехите на брат си.

Може да харесате още...