За най-малките: Бебешкото боди

В света на детските дрехи за новородени, сред купчината от ританки, жилетки, терлички и пелени, специално място заема бебешкото боди. То има редица предимства, както за майката, така и да бебето, а в магазините има толкова много модели, че понякога е трудно да изберем най-подходящия за нас.

1.Избор на бодито

В началото, когато бебето прекарва повече време по гръб, най-добре е бодито да бъде с копчета на корема. Този модел е много удобен за майката, тъй като лесно се сваля и сменя, като при това не е необходимо да се сваля през главата. Подобни модели, може да откриете в сайта на Funky Kids и още много други онлайн магазини за детски и бебешки дрехи.

бебе боди

През втората седмица след раждането, бебетата вече правят опити да се обръщат и да спят по корем, което прави копчетата на корема съответно и ужасно неудобни. Вариант е бодито да се закопчава отзад, или около раменете. В този случай се уверете, че моделът е удобен за събличане и че съответства на размера на тялото на детето. В противен случай може да се окаже доста трудна задача да го свалите. Най-добре, ако копчетата са отдолу и отстрани — лесно за обличане и за събличане.

2. Шевове

Идеални са безшевните бодита, но понякога просто няма подходящи. Ако купувате бебешко боди с шевове, гледайте да са навън — това ще спаси деликатната бебешка кожа от триене.

3. Ръкавите

Независимо от времето през годината (с изключение на лятото) избирайте бодита с дълги ръкави. Те няма да му позволят бебето да замръзне, а и осигуряват повече комфорт. За децата до 1 месец обикновено се предлагат бодита с ръкавички. Така няма опасност малчуганът да се нарани или кожата му да бъде в контакт с дразнител или алерген, който да му причини обрив или друга алергична реакция.бебе

4. Яката

Предложенията са най-различни в този случай. Висока яка, лодка яка, по-затворена —въпрос на личен избор и вкус. Все пак, ако бодито е с копчета около шията, уверете се, че са на достатъчно голямо разстояние от врата, за да не дразнят бебето.

5. Размери на бодито

Обичайно бебешкото боди се определя от растежа на бебето. За новородени обикновено се предлагат в два размера–50 и 56 см. Децата родени преждевременно могат да бъдат облечени в модели с размер от 50 см, а останалите – във втория размер.

Съвет: Не купувайте прекалено много бодита за първия месец, тъй като бебето расте много бързо и след няколко седмици ще бъдат вече малки.  3 – 4 броя са напълно достатъчни.

6. Цветовете

Много родители избират детски бодита или бодита тип ризки с различни весели лозунги. Обърнете внимание дали апликациите са от безвредни бои и естествено на качеството на изработката.

7. Бебешко боди за лятото

Ако детето ви вече е на 3–4 месеца и сте в разгара на лятото, спокойно можете да му купите и боди без ръкави. Обикновено този тип модели се закопчават на раменете и са удобни за сваляне, а освен това осигуряват нужната вентилация на тялото.

Изборът на бебешко боди не е по-различен от покупката, на която и да е друга бебешка дрешка. Освен това е изключително удобно и практично.

Все пак, колкото и да сте голям почитател на детските бодита, не се увличайте–достатъчни са 5 до 7 броя, тъй като децата бързо ги израстват.

Може да харесате още...