Дискриминация в модата

В наши дни модата е важна част от живота на всички. Последните джинси на пазара или най – скъпия пуловер в Мола, са дрехите за които много хора харчат луди пари. Нека не забравяме и аксесоарите, по които въздишат всички влизайки в магазин за бижута. Дрехите са основния проблем на по – голямата част от обществото. Казвам проблем, защото в наши дни никой не се старае да се облече удобно, всеки се старае да се облече модерно и да привлече внимание. Но кому е нужно всичко това? Защо хората толкова много се вълнуват от външния вид на другите, и защо е толкова важно да носим скъпи дрехи и да ги показваме. Това са въпроси на които честно казано не намирам смислени отговори.

Париж, Милано и Ню Йорк се определят като основните центрове на модата в цял свят. Те имат най – добрите дизайнери примери като Луис Витон, Прада, Долче и Габана, Версаче, Фенди, Виктория Сикрет, и много други, както и всички световни производители на модни дрехи и аксесоари. Също така в тези модни столици се определя кое е на мода днес, и кое вече е извън модата. Дрехите които се произведат там са изключително скъпи и не всеки може да си ги позволи. Заслужават ли си парите обаче ?!

Модните тенденции за всеки сезон са доста различни, понякога малко странни, понякога не толкова малко. Момичетата най – вече се интересуват от модата. Обожават да привличат погледите и почти никога не излизат с една и съща дреха два пъти. Това обаче не се случва защото на другия ден тази дреха вече не е модерна, а защото страхът от шушукането на другите е по – голям от всичко друго. Това да живееш в столицата на модата и да ходиш с едни и същи дрехи е недопустимо, в случай че имаш претенции за висока класа. Ако си позволиш подобно небрежество относно облеклото си очаквай да бъдеш дискриминиран.

Емо стил

Дискриминацията в модните среди е доста често срещана в наши дни, може би не го осъзнаваме но е факт. Хората съдят другите по външния им вид. Един типичен пример за тази дискриминация е разпространението на „ЕМО“ стила сред тийнейджърите. Така наречените „нормални“ младежи дори не разговарят с тях и всичко това се дължи на начина по който изглеждат и дрехите които носят. Никой не мисли за това, че те също са хора и имат мисли и чувства. Вие как бихте се почувствали на тяхно място? Какво ще направите ако обществото ви отхвърли? Дискриминацията в модните среди засяга доста сериозно и дебелите хора. Те влизат в магазин и не намират нито една дреха в която могат да се поберат. Нито един от продуктите които се предлагат в магазина не е направен за хора с наднормено тегло? Защо? Нима тези хора трябва да ходят голи?! Защо трябва да пазаруват само в определени магазини с надписи „ГИГАНТ“, това звучи някак обидно и меко казано дискриминиращо.

Макси размери

Дрехите са отражение на личността. Ако срещнете дама носеща обувки с доста висок ток, къса пола и тясна блузка бъдете сигурни, че тя не се е облякла така защото се чувства удобно, а защото иска да прикове колкото се може повече погледи. Желанието ѝ е едиствено някой да погали нейното его. Ако срещнете девойка с кецове, джинси и никакъв грим, бъдете сигурни, че тя не дава пет пари за вашето мнение. Чувства се уверена и красива в собствената си кожа, и без допълнителния „тунинг“, на който все повече девойки разчитат.

семпли дрехи

Момичетата понякога се вманиачават във външния си вид и вместо да постигнат съвършенство, започват да приличат на кукли – студени и бездушни. Разбира се че няма нищо лошо в това човек да се опитва да изглежда добре, но не и на всяка цена. Това че си облечен с дрехи за 5000 лева, не ти дава право да осъждаш или обиждаш този чийто дрехи стуват 50 лева. Това не означава, че е по – малко стойностен от теб, това не означава, че е по – беден от теб, това не означава че ти си над него. Модата и дали да вървим заедно с модните течения е въпрос на личен избор. Направи правилния за себе си, не бъди кукла на конци!

Може да харесате още...