Как да научим кой е подходящия за нас цвят?

Как да научим кой е подходящия за нас цвят?

В момента, в който разберете цвета, става сравнително лесно да изградите гардероб, в който всяка дреха да подсилва чертите ви и да се съчетава добре с останалата част от гардероба ви. Това може да бъде изключително удовлетворяващо и в момента, в който осъзнаете коя цветова палитра ви подхожда, ще успявате лесно да допълвате другите артикули в гардероба си и пак да сте невероятни!

Стъпки към подбора на подходящ цвят

1. Трябва да разберете, че цветът има за база  сезоните и всеки човек може определи според сезона своята цветова гама. Присъстват две характеристики, които указват кои тонове на сезона е най-подходящо да носите: топли или хладни и ярки или матирани. Ако вашите цветове са топли и ярки, вие сте „пролет”, ако са студени и ясни, вие сте тип „зима”, топли и матирани са хората от есенния сезон, а хладните и матирани нюанси остават летните.

2. Трябва да знаете, че топлите тонове на кожата са склонни да притежават жълти под-тонове, а студентите са със сини. Тези допълнителни тонове са много неуловими и често е трудно да се видят, но ако кожата ви е със златист оттенък или притежавате кожа, която изглежда жълтеникава – вие сте с топъл цвят Сините под-тонове често се виждат у хората с червени бузи и лека руменина.

3. Хубаво е да сте наясно с това, че ако характерен за вас е яркият цвят, тогава това ще бъде една от най-забележителните ваши черти. По този начин ще има огромен контраст между вашата коса, кожа и очи и кожата ви ще се характеризира с прозрачност. Ако сте с матов цвят няма да се забелязват значими различия и вашите цветове ще са пепеляви. Характерният за вас цвят по-скоро ще бъде по-мек за разлика от този на хората ясен цвят.

4. Разберете кой цвят е подходящ  за вашия сезон тонове.Сигурно ще забележите, че цветът, който ви подхожда притежава същите характеристики като вашия цвят. Ако вашият сезон е пролет, на вас ще подхождат ярки ярко розово или лимонено зелено. Хората тип „зима” могат да носят студени, открояващи се цветове като бяло, черно и моряшко синьо. На хората със сезон есен най-добре стоят матирани, меки цветове като маслинено зелено или бежово, а за хората със сезон лято най-подходящи са студени, матови тонове цветове в пастелната палитра и цвят червено вино. Много хора по съвсем естествен начин сами избират най-добрите за тях нюанси, така че това може да бъде някакъв признак.

5. Хубаво е да сте наясно, че много хора могат да се обличат в цветове от други тоналности, които носят характеристиките на сезонът им. Бихте могли да изберете кой цвят да носите като решите дали (ако сте пролет) по-скоро притежавате ясни или топли нюанси. Ако у вас преобладават по-ясните тонове, ще можете да носите много зимни цветове. Човек с ярки и топли черти, но преобладаващо ярък може да бъде пролетно-зимен.

6. Обмислете и оценете избора си. Хубаво е да знаете, че ако не ви допада цвят, не е необходимо да го носите. Избирайте цветове, в които се чувствате добре.Може да избирате дрехи както за вас така и за цялото  семейство, стига да прецените кои цветове са подходящи.Може да пазарувате детски дрехи онлайн, модни дрехи, лесно е когато  се прецени точния цвят.

7. Погледнете за малко към тази информация за няколко възможности:

Ако се характеризирате с:

Руса коса и сини очи– сините, синьо-зелени, светло зелени и тюркоазените цветове са много подходящи.
Зелени очи и светла коса – зелените, оранжеви и сини цветове изглеждат супер.
Лешникови очи и руса коса – кафявите, лилави, червени, розови и оранжеви цветове са най-добри.
Светла коса и гълъбово-сиви очи – всеки цвят ви отива. Избягвайте светложълтото все пак.
Кафява коса и сини очи – червено, оранжево, розово и жълто ще стоят прекрасно.
Зелени очи и кестенява коса – всичко от предходната категория, като добавим и зеленото е добре.
Кестенява коса и лешникови очи – земните и тъмни тонове, както и светло синьото ще ви стоят добре.
Кафява коса, сиви очи – всички нюанси на синьо, лилаво, сиво, както и черно са перфектни за вас.
Сиво-сини очи и рижа коса – светло оранжево, лилаво, черно и зелено са добър избор.
Рижа коса, зелени|кафяви|лешникови очи – всеки нюанс на лилаво, тъмно и светло зеленото, черното и земните цветове са перфектни.
Ако имате абаносова коса, ще изглеждате страхотно във всеки цвят.

8. Ако не се чувствате уверени в даден цвят, избягвайте да го носите. Ако сте притеснен, това ще ви направи несигурен в очите на другите. Графиката по-горе се отнася за за всеки тен.

Допълнителни идеи:

Не можете да прецените дали вашият цвят е топъл или студен? Използвайте нашия тест „Златнно и сребърно”. Отидете пред огледалото, поставете някакъв вид материя или плат в златисто или златист лист хартия до лицето си, след това повторете процедурата със сребрист плат или парче хартия. Така можете да видите дали притежавате по-синкав или по-жълтеникав оттенък на кожата.

Бързо сверяване на цветовете:

Бяла кожа – използвайте сиво
Бежова кожа – носете синьо
Кожа със златист отблясък – опитайте зелено
Бронзова кожа – изпробвайте оранжево или розово
Шоколадова кожа– опитайте червено или розово

Ако държите да носите цвят, който не фигурира в тоналността на вашия сезон, най-добрият начин за това, е да го направите като го съчетавате заедно с дреха в цвят, който изцяло отговаря на тоналността на вашия сезон. Това важи за повечето цветове. Например, една жена със сезон „пролет”може да носи сиво, което обикновено не е най-добрия цвят за нея, като го допълни с връхна дреха в топло зелено.

Не е необходимо да забраните на даден цвят да присъства в гардероба ви, дори да не е съвместим с цвета на кожата ви. Важно всъщност е това, което е около лицето ви. Затова, ако ви допада розовия като дъвка цвят, който обаче не отива на вашия тен, можете въпреки това да носите розова пола или розова чанта, обувки и т. н.  Просто избягвайте ризите и блузите с такъв цвят.

Трябва да знаете, че никой цвят сам по себе си не е „изключен”, само защото не съответства на тена. Често присъстват фактори като нюанс, цвят на грима и като цяло визия на дрехата. Можете да изглеждате зле в цвят горчица, но да сте прелестни в бледо жълто, например.

Почти всеки цвят може да ви стои добре. Притеснявайте какво могат други хора да си помислят за личния ви стил, но не бъдете и твърде смели. Да носите червено, въпреки че повече ви подхожда тюркоазено е ок. Просто помнете да балансирате с подходящия цвят сенки и фон дьо тен (не злоупотребявайте с цветовете!! ).

Забележки:

Макар много цветове изглеждат топли или студени, техният оттенък е този, който ги описва като такива и него трябва да търсите. Например, червеният цвят може да ни напомня на топъл цвят, но той има син нюанс, което добавя драматична черта и затова по-скоро се доближава до зимния, отколкото до пролетния цвят.

Има няколко основни забележки – понякога един цвят, който по право не би трябвало да ви седи добре, някак ви седи чудесно въпреки всичко. Ако е така, носете го…. Стига другите хора, които имат добър вкус да подкрепят избора ви!

Не избирайте цвят само защото предполагате, че ще ви седи добре: пробвайте и се опитайте да намерите смисъла на посланието му. Ако носите само пастелни тонове, подгответе се другите да гледат на вас като на въздържан. По същия начин, ако държите на традиционното, неоновото и черното най-вероятно не са нещо, отразява личността ви.

Не е проблем да имате свой предпочитан цвят, но не носете само него. Не обличайте само лилаво, ако обичате този цвят, можете да добавите лилави акценти. Освен това ако си имате свой цвят, по-добре това да не е черно или кафяво – тези цветове са сливащи се. Целта на това да имате свой запазен цвят е да накара хората да помислят „Оо, това е този (както се казвате там)”, когато ви видят да го носите.

Но няма смисъл да имате такъв цвят ако това е бяло или кафяво или някакъв натурален цвят. Носете цвят, който изразява вашата индивидуалност.

Може да харесате още...