Петте най – скъпи сватбени рокли в света

булчинска рокляНа всички булки разрешаваме за няколко минути да забравят, че имат точно определен бюджет за булчинската рокля, както и за цялата сватба. Направете една обиколка с нас, като се запознаете с най – скъпите сватбени рокли създавани някога. Научете кои са били притежателките им и кои са били създателите им.

5. Роклята на Грейс Кели с цена $ 65 000

Това вероятно е роклята, чийто дизайн е вдъхновил и Кейт Мидълтън за нейната сватбена рокля. Носена е от Грейс Кели за сватбата ѝ с принц Рение през 1956 г. Сватбената рокля е дело на дизайнерката Хелън Роуз, а сумата за изработването ѝ възлиза на $ 65 000.

Роклята на грейс кели

4. Роклите на Ким Кардашиян с цена $ 75 000

Имайки се предвид сумата заплатена за цялото събитие, която е 10 милиона долара, и пръстенът от 2 милиона с който Ким се омъжва, общата стойност на роклите ѝ е доста скромна. Казваме роклите, защото по време на сватбеното тържество тя сменя три различни модела сватбени рокли на прочутата дизайнерка Вера Уанг. Всяка една от тях е с цена $ 25 000, а общата им стойност възлиза на $ 75 000.

khfd

3. Роклята на Кейт Мидълтън с цена $ 400 000

Кейт Мидълтът изживява фантазията на всяко едно обикновено момиче, като се появява на сватбата си с рокля изработена от дантела и сатен в слонова кост от Александър Мак Куиин. В допълнение към това изящество идва и почти девет футовия воал, който създава усещане за истинско величие. Цялата рокля е обвита с везана ръчно изработена дантела произведение на великата дизайнерка Сара Бъртън.

image_title_4lr8q

2. Роклята създадена от Юми Катсура с цена 8,5 милиона долара

Японската дизайнерка Юми Катсура създава толкова екстравахантна рокля, че все още не се е намерила булка ( или по – скоро бюджет ) която да бъде също толкова екстравагантна, за да облече тази рокля. Украсена е с пет каратово бяло злато и 1000 диаманта и перли. Това съкровище все още може да бъде ваше срещу сумата от 8.5 милиона долара.

Yumi-Katsuras-8.5-Million-White-Gold-Diamond-Dress

1. Роклята на Лейди Даяна с цена 12 милиона долара

Роклята на Лейди Ди е Викториански стил, а за направата ѝ са използвани тюл, копринена тафта, дантела и над 10 000 перли и безброй малки диаманти. Няма официален документ удостоверяващ сумата заплатена за тази рокля, но според достоверни източници тя възлиза на цели 12 милиона долара.

topelement

Може да харесате още...