Бални рокли 2012. Съвети

Абитуриентска рокляБалната вечер е времето в което заслужавате да изглеждате и да се чувствате като принцеса. Това е вашата вечер и всичко  трябва да бъде великолепно. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да направите балната си вечер незабравима.

Отдъхнете си, има достатъчно бални рокли от 2012, които могат да бъдат идеални за вас. Помислете за това което искате.  Най – вероятно търсите уникална рокля,  такава каквато ще имате възможност да облечете и на друго официално събитие. Какъв е стилът ви? Лъскав, претенциозен, леко дантелен или многопластов? Когато търсите балната си рокля, имайте ясна представа за това  какво точно желаете, но оставете съзнанието си отворено за нови модели и идеи, които вероятно ще ви връхлетят. Ако искате нещо различно се разровете в дизайнерските уеб сайтове, четете модни списания. Там възможността да  попаднете точно на това което търсите е най – голяма.

Мислете един ход напред!

Без значение дали пазарувате онлайн, от някои бутик, или ще поръчате при шивач балната си рокля, направете го по-рано. Така  ще  имате време да помислите и за всички останали детайли, които ще възникнат около тази вечер.

Опознайте себе си.

РокляРазберете какъв цвят рокля, ще отразява най-добре очите, косата и тена ви. Наясно ли сте кои линии подхождат най-много на тялото ви?

Идеален начин да прикриете недостатъците на тялото си е да подчертаете предимствата. Поради тази причина трябва да сте сигурни в това кои  са те.

А образната рокля е подходяща за  по – голям процент от дамското съсловие. Обърнете внимание на белите или много светлите абитуриентски рокли, особено ако материята е много лъскава. Те отразяват светлината и ви карат да изглеждате по – голяма отколкото сте всъщност. Едва ли желанието ви е да изглеждате като сметанова торта точно на бала. Тъмните цветове от друга страна смаляват фигурата, но вие определено искате нещо свежо, което ще ви поддържа  тонуса цяла вечер.

Размера на роклята

Вие може да изглеждате елегантно във всеки един размер, ако дизайна е с правилните пропорции, които пасват на вашето тяло. Искате рокля която кара тялото ви да изглежда по слабо, но в същото време не ви сплесква, и и ви дава възможност да се движите свободно и да се чувствате удобно. Ако се спрете на рокля, а няма размер подходящ за вас, не се тревожете, просто направете поръчка за по-голям. Ако пазарувате онлайн  не се доверявайте на посочения размер. Причината е че повечето дизайнери имат различни разбирания за това кой е най-малкия или най-големия такъв. Ако се наложи се консултирайте с експерт, така начинанието ви  по – лесно би се увенчало с успех.

И още веднъж да подчертаем “ Най-добрия начин да прикриете недостатъците, е като подчертаете предимствата си“.

Цветовата гама

Ако имате кавалер за бала задължително трябва да се допитате и до неговото мнение. Няма нищо по – прекрасно от това да видиш двойка, която е съчетала цветовата гама в облеклото си и взаимно се допълва. Ако не желаете да показвате балната си рокля преди самата вечер, просто може да подскажете на кавалера си какъв цвят вратовръзка или риза да си вземе, за да бъдете в унисон.

Балните обувки

Балните обувки са толкова важни колкото е и роклята. Може да ви отнеме доста време да откриете обувките с които да изглеждате зашеметяващо, да танцувате цяла нощ и да не ви се образуват мазоли. Трябва да знаете, че ако обувките ви причиняват болка или неудобство, това ще помрачи усмивката на лицето ви. Мъдро решение е да ги носите няколко пъти преди балната вечер, в къщи разбира се. Ниските или средно високите токчета са най-подходящия избор, за да се чувствате удобно. Ако мислите, че имате големи стъпала избягвайте белите или много светлите цветове. Изберете си обувки, които ще ви влязат в употреба и след това. Ако си купите сандали, се уверете че педикюра ви е перфектен.

Бижута и дамска чанта

Бална рокля 2012Опростете нещата и избирайте качествени продукти. Не пестете средства от бижута, ако роклята ви остане само скъп спомен след абитуриентската вечер, то бижутата може да носите дълги години след това. Ако сте вложили достатъчно средства разбира се. Чантичката, която е едно великолепно допълнение към целия тоалет, по правило трябва да се съобрази с цвета на обувките. Тези с размери на портмоне са най-актуални, но за съжаление трудно биха влезли в ежедневна употреба, затова се примирете с мисълта че тя ще бъде непотребна след знаменитата вечер.

Бална прическа и грим

За да изглеждате, зашеметяващо не правете никакви експерименти с косата си преди бала, и не се опитвайте да спестите точно от прическата. Ако цялостната ви визия е страхотна а прическата не особено атрактивна, това може да ви коства много. В никакъв случай не правете косата си сама. Има достатъчно фризьори професионалисти, които ще се справят с тази задача по възможно най-добрия за вас начин. И съобразно вашите желания. Уверете се че маникюра ви е изключителен. В наши дни всяка втора дама е с ноктопластика и декорация. Вие също може да си направите, но се постарайте да е нещо различно и забележимо. Тук идва моментът в който ще  ви дадем съвет, от какво да се пазите, за да не се изложите.

Много лесно, като пръскате парфюм върху роклята си. Всички дами се стремят да ухаят добре, но 90% от тях в този си стремеж забравят, че по – голяма част от парфюмите оставят следи. Ще бъде доста неловко да забележите че роклята която толкова дълго сте избрали е станала на петна. Когато се гримирайте го направете така че да запазите собственото си излъчване. Не подражавайте на певици и танцьорки.

Разходете се с балната си рокля

Бална рокляМного момичета в наши дни, да не кажа всички ходят с джинси, и много малък процент от тях знаят как да се движат, когато са облечени с официална рокля. Важно е да проучите всичко това! В интернет има много клипчета от които може да се поучите. Изгледайте няколко модни ревюта, и  опитвайте да се движите с финес. Недопустимо е да бъдете облечена с бална рокля, обута с високи токчета, да имате атрактивка прическа и изящен маникюр, а да се движите като първобитен човек.

И така мили момичета, надяваме се да сме ви полезни поне малко с тези съвети. Нека вечерта на бала бъде като приказка за всяка една от вас.

Може да харесате още...