Как да предпазим кожата си от слънчево изгаряне

предпазване от слънчево изгарянеТази година прогнозите предвиждат изключително горещо лято. Всички ние го чакаме с нетърпение, защото го свързваме с плаж, море, бронзов тен и дълги нощи прекарани с приятели. В това няма нищо лошо разбира се, но още от пролетта ние трябва да започнем да подготвяме кожата си за силните лъчи на слънцето.

Все по – често се срещат проблеми, като тъмни петна по кожата, свръх пигментация, на определени зони от тялото, поява на лунички по лицето, а най – страшното е, че те са първата крачка към заболяването от рак на кожата.

За да се предпазите и да предотвратите появата на този проблем и при вас, е необходимо своевременно да се информирате по какъв начин да третирате кожата си. За всички вас сме подготвили няколко основни правила, които е необходимо да спазвате при продължително излагане на слънчева светлина, не само в разгара на лятото, а и сега през пролетния сезон.

Съществуват природни съставки, които могат да предпазят вашата кожа от слънчеви изгаряния и като цяло от вредните лъчи на слънцето. Всички тях може да откриете не къде да е, а във вашата собствена кухня. Много от маслата, които се използват в кулинарията имат SPF свойства, а вашата цел е да се възползвате от тях разбира се.

 Масло от семена на малина. Едно от маслата с най – високо съдържание на слънце защитни фактори. Нанасяйте няколко капки върху кожата на лицето си от ранна пролет, за да се изгради естествен защитен слой до лятото, когато слънчевите лъчи са най – силни.

 Екстракта от грозде е изключително ефикасен, когато става дума за защита от слънчевите лъчи. Изключително подходящо средство за предпазване от както на кожата на лицето, така и на цялото тяло.

Алое вера е растение известно със слънце защитните си свойства. По – подходящо е за кожата на лицето. Разрежете едно листо и изстискайте сока му. Нанесете върху добре почистена кожа.

Разбира се най – ефикасното средство против слънчеви изгаряния е ограниченото излагане на силно слънце особено през най – горещите летни дни. Когато ви се налага да излизате в най – горещите часове винаги използвайте шапка с широка периферия, слънчеви очила и лосион против изгаряне с висок фактор.

Може да харесате още...