Сватбата – един вълшебен миг

сватбаСватбеният ден е едно вълшебство за булката и младоженеца. Това е денят, в който те се вричат във вярност и вечна любов. Сватбата е този момент от живота на човек, който го преобръща и въвежда в една нова посока. Това е нов път изпълнен с много неочаквани и щастливи мигове, път изпълнен с любов и взаимност… Сватбата е важен ден не само за младоженците, но и за всички приятели и членове на семейството, които ще станат съпричастни към започването на един нов съвместен живот.

За да бъде този ден наистина вълшебен, приготовленията обикновено започват няколко месеца преди същинската дата. Младоженците трябва да се погрижат за доста неща предварително, а от къде да започнат зависи от техните приоритети. Едно е сигурно, особено внимание се обръща най – вече на мястото за провеждане на събитието, сватбените „одежди“ на младоженците (рокля и костюм), видеозаснемане на сватбафотография, облекло на шаферките, булчински букет и още много, много подробности, които правят този ден специален и незабравим.

За да бъде всичко перфектно, така както сте си го представяли винаги, трябва да имате ясна представа за това как точно ще изглежда сватбеният ви ден. Нужно е да се въоръжите с много търпение и запомнете: никога не взимайте прибързани решения, защото само едно такова може да съсипе цялото събитие.

Специално за всички младоженци ние сме подготвили един кратък помощен списък, който ще ви ориентира от къде да започнете и кои са най – важните аспекти, на които е нужно да обърнете специално внимание, за да бъде сватбеният ви ден, като в приказка.

Първо: седнете с половинката си и решете коя е най – подходящата дата за събитието, съобразявайки я и със свободното време на семейството и приятелите, на които държите да присъстват. Направете списък с гостите и изпратете покани до всички тях.

Второ: решете къде точно ще се проведе събитието. Сватбите на открито са характерни за пролетта, лятото, дори и за есента. Направете резервацията, колкото се може по – рано, за да сте спокойни, че няма да ви се налага да правите този избор два или три пъти.

Трето: изберете сватбена агенция, която може да се погрижи, както за украсата, така и за видео заснемането и фотографиите. Много сватбени агенции предлагат да извършат почти цялата работа вместо вас, отделен се въпросът дали вие ще отделите толкова средства. Но имайки предвид, че сватбата е веднъж в живота ( поне за някои ) си заслужава да се охарчите.

Четвърто: изборът на булчинска рокля за булката и костюм за младоженеца винаги е бил един от най – трудните. Причината за това е само и единствено богатото разнообразие, което се предлага в магазините. Не бързайте в избора си! Разгледайте всички възможни каталози, обиколете всички магазини изпробвайте колкото се може повече и чак след това се спрете на нещо конкретно. Ако пък начинът по който искате да изглеждате е съвсем не традиционен винаги може да се обърнете към някой дизайнер, който да сътвори сватбено облекло специално за вас.

Пето: булката трябва предварително да избере фризьор и гримьор, които да се погрижат за съвършената ѝ визия. Пробния грим и прическа са задължителни.

Това са основните аспекти, на които трябва да обърнете внимание. Ако вече сте ги уредили, то сватбата ви е почти организирана. Остават някои подробностите, които възникват в процеса на подготовката, но с тях ще се справяте в движение.

Може да харесате още...