Хомеопатия за бременни: Преди и след раждането

Бременността и раждането са процеси, без които животът не може да продължи на планетата. Те са толкова естествени, че природата ги е заложила да протичат напълно нормално, но всъщност това не е така. В повечето случаи бъдещите майки се оплакват от всевъзможни проблеми и болестни състояния от ден първи на своето нежно очакване.

Някак в реда на нещата ни се струва, че в първия триместър жените да страдат от токсикоза, нефропатия, запек и анемия. Веднага след това се появяват наследените от мама разширени вени и обостряне на хронични заболявания, което е не само неприятни, но могат да създадат проблем в нормалното протичане на бременността.

Естествено, дори безобидният дискомфорт изисква да му се обърне внимание, да се проследи и да се излекува при възможност.

Големият въпрос обаче е как лекарите да помогнат на бъдещите майки, когато всеки ще ви каже, че приемането на медикаменти е нежелателно по време на бременността. Фармацевтичните изделия могат да създадат сериозни проблеми и дори да поставят в риск живота на бебето.

Добрата новина е, че има подходяща, безвредна алтернатива, която няма да нанесе щети. Хомеопатичните лекарства, които доказано нямат противопоказания и странични ефекти, вече се предписват в повечето европейски държави.

Този тип медицина не е алтернативна, но въпреки това, наред с последователите, има и много недоброжелатели. Ще срещнете много компетентни акушер-гинеколози, които ще ви препоръчат подобно лечение, но и също толкова големи професионалисти, които ще отрекат използването на хомеопатия по време на бременност, раждане и следродилен период.

Какво трябва да знаете?

Хомеопатията намалява симптомите на болестта и облекчаване на болката по по-деликатен и малко продължителен начин от алопатичните лекарства. Продуктите, които се използват са с изключително ниско химично съдържание. Това ги прави почти напълно безвредни.

В никакъв случай обаче не се лекувайте сами! Непременно се консултирайте с дипломиран хомеопат. Той ще ви назначи консултация, в която ще проведе подробно интервю. Благодарение на отговорите на въпросите му и анализирайки оплакванията ви, ще ви бъдат изписани хомеопатични средства, които няма да застрашат вашето здраве и здравето на бебето ви.

Как действа хомеопатията?

Активните съставки, използвани във всяко лечебно средство, са много силно разредени. Това не отнема от силата им. Малките гранули имат терапевтичен ефект, но така не провокират странични ефекти по време на бременност.

Хомеопатията се основава на принципа „подобното се лекува с подобно”. Целта е да се използва сходен на болестотворния агент, който ще подейства така, че да провокира собствените защитни сили на организма. Това много прилича на плацебо ефект, но пък хомеопатичните продукти не пречат на въздействията на обикновените лекарства, което означава, че поне могат да се редуват.

Много опитни АГ-специалисти смело залагат на подобен тип лечение като вид превенция. Понякога се налага да се използват и като облекчаване на сериозен проблем. Тук отново идва момента, в който специалист трябва да извърши консултацията и бременната жена да бъде наясно дали има някакви алергии, които да станат причина за нежелани реакции.

Здравословни проблеми по време на бременност, които се лекуват с хомеопатия

Дори толкова безобидни препарати като тези изискват предписание от лекар – специалист. Хомеопатия се използва не само при простудни заболявания и температури, но и срещу куп популярни оплаквания на бременните: киселини, аерофагия, гадене, повръщане.

Наред с това може да облекчите мигрената, която съпътства очакването по време на първия триместър и крампите по време на последния.

Запекът и хемороидите могат да се лекуват не само със свещички и природна медицина, а с препарати, изписани от квалифициран хомеопат. Подобни щадящи средства служат за профилактика на жените, които се оплакват от хроничен гастрит.

Козмитични проблеми като стриите и общо възстановяване на отпуснатите тъкани могат да се третират с алое. Каулофилум таликтроидес, извлечен от растение, което индианците наричат „Женска трева”, се изписва близо два месеца преди раждането. Този препарат служи за облекчаване на раждането, а след това – за облекчаване на болките по време на цикъл.

Ако си мислите, че следродилна депресия или т.нар. „бебешка тъга” изисква среща с психиатър и определени антидепресанти, трябва да знаете, че има по-деликатен начин да се погрижите за здравето на душата си. По време на последните месеци от бременността се изписват Pulsatilla, Sepia officinalis, Staphisagria, China, Ignatia amara. Благодарение на тях на младата майка ще ѝ бъдат спестени кризите на личността, самообвиненията, тревожността, тихото отчаяние, безпричинния плач и страховете.

Хомеопатия слад раждането и по време на кърмене

Когато след раждането тежкият товар на жената вече е свален, но идва ред на една единствена по рода си хормонална буря, специалистите хомеопати препоръчват определени агенти, които да хармонизиран състоянието на родилката. Те се взимат обикновено след първата седмица на възстановяване, но младите майки не бива да си позволяват самолечение, защото могат да навредят не само на себе си, но и на бебето.

Arnica montana, china rubrao pyrogenium действат деликатно и при инфекция, и след нещо напълно естествено като проумора. Напълно съвместим с кърменето препарат е Pphosphoricum omposé acidum. Той ще възвърне и физическите, и духовните ви сили, които ви трябват, за да се справите с изпитанията, които ви чакат в първите месеци на бебето.

Няма да имате проблеми с лактацията, ако разчитате на препарати като Arnica, Phytolacca , Prolactine , Lac caninum.
Изключително болезнени проблеми, които пречат на кърменето, са и появата на напукани зърна и мастита. Те изискват третиране с козметика и редовно отцеждане , но процесът на облекчаване ще стане по-бърз, ако изпозлвате Phytolacca , Belladonna, Bryonia, Pulsatilla, Apis.

Може да харесате още...