Бразилска кола маска – за копринена кожа в областта на бикините

Новите стандарти за красота и натоварения график на съвременната жена направиха много популярна бразилската кола маска

От древността жените отделят време в ежедневието си, за да премахнат нежеланото окосмяване от тялото си. Още тогава са разбрали, че за безукорна, гладка кожа няма по-ефикасно средство от кола маската, независимо колко болезнена е тя. Понеже времето и модата промениха стандартите за красота, се налага да се прилага дори на най-деликатните места по тялото. Тази, която се прилага в интимната зона се нарича „бразилска кола маска”. Мисълта за болката, която причинява, може би ви кара да настръхвате. Тя обаче върши прекрасна работа…и може да се направи така, че да бъде по-малко дискомфортна.

„За” и „Против” интимната епилация

Ако попитате жените какво искрено мислят за обезкосмяването на интимната зона с кола маска, ще чуете само два вида отговори: Едните я харесват много, другите и не мислят да си я причиняват (отново). Любопитното е, че се намират и достатъчно смели мъже, които я използват.

Болката не е всичко, което разделя двата „лагера”. Поддръжниците на интимното епилиране се чувстват по-чисти, леки и дори – секси. Другите се оплакват от инфектирала кожа, която е не само неестетична за гледане, но и изисква допълнителна грижа.

Бразилска кола маска

В последните няколко десетилетия особена популярност придоби Бразилската кола маска. Така се нарича пълното обезкосмяване от долната част на корема до опашката. Някои жени са склонни да оставят недепилирана вертикална лента, но това вече се смята за „демоде”.

Бразилците са популяризирали това обезкосмяване покрай нескончаемите фестивали в Рио де Жанейро и женските костюми, които не остават много на въображението. Световната популярност на този вид кола маска обаче се дължи на манхатънско судио, създадено от няколко сестри излиза през 1987ма. Въпреки болката, все повече жени си я причиняват, за да се чувстват привлекателни. „Жертвата” им е обоснована. Мъжете са луди по чистата, гладка кожа след депилиране.

Ако сте изкушени да я опитате и да се радвате на ефекта от нея, може да експериментирате с нея у дома или да се поварите в ръцете на професионалист.

Преди да направите каквото и да било с тялото си, имайте предвид препоръката да си правите бразилска кола маска в периода след менструация, а не преди нея. Това прави усещането далеч по-поносимо.

Бразилска кола маска в козметичен салон

Нормално е да разчитате на професионалист за такава деликатна процедура. Въпросът там не е да преодолеете болката, колкото да надмогнете естественото си чувство за свян. Бразилска маска се прави на особено място като се заеме особена позиция на тялото.
Ако сте готови да се преборите със срама, непременно се уверете дали козметичката има опит с подобна процедура. В никакъв случай не оставяйте интимните си зони в ръцете на неопитно момиче, за да трупа опит, предлагайки по-достъпни цени.

Бразилска кола маска у дома

Ако чувството за срам и необходимостта от икономии побеждават, нормално е да опитате да направите кола маска у дома. Това е малко неудобно, но в никакъв случай – невъзможно. Просто я направете, както препоръчахме, след менструация, добре измити и подсушени. В никакъв случай не слагайте предварително лосион или масло за тяло преди епилация.

Много жени, които не са си правили бразилска кола маска, се срамуват да питат каква трябва да бъде дължината на космите преди да бъдат премахнати. Препоръката е да бъдат с големина между 7-13 мм. Ако е наложително, използвайте ножици, за да станат нужната дължина.

Започнете с малка площ, за да решите дали си струва да продължите. Болката наистина е фактор, а кожата на това място – твърде чувствителна и може да реагира с алергия.

Когато е необходимо, използвайте огледало за по -малко достъпни зони. Започнете със зоната отпред и бавно, на няколко сантиметра се движете назад.

Нанесете тънък слой восък или малка лента по посока на растежа на косата. Дебелият слой восък прави премахването на космите по-бавно и по-болезнено. Ако се налага да действате със сила, накрая ще си причините дори синини. Използвайте малки интимни ленти, за да минимализирате болката възможно най-много.

Издърпайте добре кожата около лентата с восъка. Дръпнете кола маската в посока, обратна на посоката на растежа на косата.
Когато приключите, почистете лепкавата кожа или с вода, ако восъкът е разтворим, или с памуче, напоено с бебешко масло.

Полезни съвети за бразилска кола маска

Преди депилация:

Много полезно е ексфолирането преди да пристъпите към почистване на космите. Преди кола маска това ще премахне мъртвите клетки, а когато повторите дни след нея – ще премахнете подкожно растящите косъмчета.

По време на кола маска:

Депилацията не е само физическо усещане. Подгответе се психически за болката, за да не се демотивирате по средата на процеса.

Истината е, че всеки има различен праг на издръжливост и колкото повече практикувате обезкосмяване, толкова по-поносимо става.
Просто бъдете подготвени, че болката в долната част на корема обикновено е най -силна. Има един трик, който може да я разсее – започнете да „кашляте”, когато дръпнете лентата. Това отклонява вниманието на мозъка от отрицателното усещане. Това е изпитан метод, потвърден от лекари и козметици!

Много е важно да почиствате само идеално здрава кожа. Ранички, пъпчици бенки и всеки тип дефекти могат лесно да се възпалят, ако ги третирате с восъчни ленти.

След депилация известно време си забранете:

Да носите впити по тялото дрехи. Тесните бикини, панталони и рокли след кола маска ще раздразнят свръхчувстителната кожата. Тя ще реагира с възпаление и образуване на подкожно растощо окосмяване.

Да плувате. Обикновено жените особено внимателно почувстват интимната си зона в летния сезон, когато отиват с приятелки на басейн, джакузи или на плажа. Вие обаче трябва да стоите далеч от водата в ден, в който сте се депилирали.

Да ходите на солариум или сауна. За да си причините бразилска кола маска, сигурно се виждате с изрязани бикини, добра форма и плътен бронзов загар. Да отидете на солариум или сауна първите два дни след депилация обаче ще ви създаде сериозен проблем! По-добре е да отложите разкрасителните процедури за малко по-късно, за да постигнете оптимален ефект!

Може да харесате още...