9 Стъпки за перфектен грим

ГримътГримът е общото между всички жени по света, за някои това е ежедневие за други, начин да се почувстват още по-красиви при специален повод. Има различни марки козметика, но понякога марката не е важна. Важното тук е гримът да бъде нанесен, по професионален начин. Всичко това една дама може да направи сама. Нужно е само да следва няколко прости правила, с които ние ще ви запознаем.

  1. Почистване
  2. Нанасяне на фондьотен
  3. Нанасяне на коректор
  4. Нанасяне на сенки
  5. Нанасяне на очна линия
  6. Нанасяне на спирала
  7. Нанасяне на пудра
  8. Нанасяне на руж
  9. Нанасяне на червило

Почистване

Това е най-важната част от цялостното поставяна на грима. За да бъде кожата дълбоко почистена използвайте подходящи, кремове ексфолианти, или розова вода. Когато купувате почистващи лосиони, имайте предвид типа кожа, която имате. Това е важно за да не се омазни или изсуши тя прекалено бързо. Освен добре почистена се старайте кожата ви да бъде и здрава. Ползвайте подходящи маски и слънцезащитни кремове, които са от особена важност през лятото.

Нанасяне на фондьотен

Много жени избягват този продукт, защото се страхуват че може получи маса ефекта. На пазара днес се предлагат хиляди марки фондьотен, замислете се не е възможно нито една от тях да не е подходяща за вашето лице. Жената обръща най-голямо внимание на тази част от грима. И с право, защото се ползва ежедневно. За да получите желания ефект, просто трябва да изберете подходящия продукт и да го нанесете правилно.
Започнете да нанасяте фондьотена, на малки точици по цялото си лице. Размажете с памучен тампон или за по-лесно с пръсти. За да изглежда още по естествено може да навлажните дланите си с вода, това ще премахне излишъка. Не забравяйте фондьотена се ползва за да прикрие малки петъца или окосмяване по лицето. Не за да си направите нова кожа. Не прекалявайте с него.
За да изберете подходящия за вас фондьотен нанесете отвътрешната страна на китката. Там тена се доближава най-много до цвета на шията ви. А целта е разликата след нанасянето да не се вижда там.

Нанасяне на коректор

Има най-различни видове коректори, които биха били подходящи за вашия тип кожа. Коректора е предназначен за да прикрие тъмните кръгове под очите или петна по кожата. Има видове, които се нанасят преди фондьотена и такива които се нанасят след.
Коректорите могат да бъдат под формата на стик или крем, важното е да изберете един тон по-светъл, от цвета на фондьотена. Да не е прекалено розов или бял, защото вместо да заличите проблемните зони, ще ги подчертаете, и ще се получи ефекта”очите на совата”. С малка четчица или с върха на пръста си нанесете върху и около проблемните зони.

Нанасяне на сенки

Сенките за очи са изключително важни, поради факра че първото нещо което се забелязва в жената са очите. Би било забавно да експериментирате с различни видове сенки, очни линии, моливи, бои, пазбирасе в различни комбинации, за да разберете какво е най-подходящо за вас. Цвета на очите ви е от значение, когато подбирате сенките.

За кафевите очи

един от цветовете сенки, които подхождат най-много на кафевите очи е кафявото. Ако имате светло кафяви очи, нека цвета да бъде тъмно кафяв. Ако очите ви са тъмни, нека цвета на кафявите сенки бъде светъл.

За пъстрите очи

Един от най-подходящите цветове за този тип очи е лилавото. Ако цветовете в очите ви се преливат и с кафяво, освен лилавият цвят може да използвате перлено сиво,и бледо лилаво също.

За сивите очи и сините очи

Те са благодат, почти не съществува цвят, които да не им отива. Един единствен съвет,не прекаляваъте с изкрящите цветове.

Нанасяне на очна линия

Очната линия е страхотен начин да изглежда окото ви добре гримирано. Поставете след сенките и преди спиралата. Очната линия е два вида, течна и под формата на писалка.
Започнете да нанасяте от вътрешната част на окото, като се стараете линията да бъде възможно по-близо до миглите, за да не се вижда светла част от кожата. Дръжте очите си полуотворени за да бъде възможно най-лесно нанасянето. Ако искате да постигнете драматична визия, подчертайте и долната част на окото, като отново започнете отвътре навън.

Нанасяне на спирала

За да изглежда окото идеално гримирано е необходимо, да нанесете спирала, която да бъде качествена и подходящ цвят. За да бъде нанесена спиралата добре и да не ви слепнат миглите използвайте зигзагообразни движения. Постарайте се да не мигате няколко секунди, докато спиралата изсъхне, за да не се размаже. Ако цвета на миглите ви е рус или червеникав, използвайте спирала с кафяв цвят. Ако миглите ви са тъмни използвайте черна или тъмно кафява гама.
За да почистите спиралата, винаги използвайте памучен тампон напоен с тоалетно мляко, като се стараете да не я размазвате около очите, защото това ще навреди на нежната кожа в тази област.

Нанасяне на пудра

Винаги е добре за една дама да има необходимите умения, за да нанесе пудрата по правилен начин. Ако нямате необходимите умения, начина по които ще я нанесете може да ви накара да изглеждате странно. Първо изберете подходящия цвят за вашето лице, застанете пред огледалото, с гъбичка или четка започнете па пудрирате кожата на лицето си. Ако имате широко чело може в стедата му да нанесете един тон по-тъмен цвят. Така оптически то ще изглежда по малко. След като приключите се уветете,че няма излишък, като с чиста четка потупвате кожата на лицето си.

Нанасяне на руж

Тук е много важно да отбележим, че цвета на ружа се определя от цвета на червилото винаги ползвайте руж, които е един тон по-светъл от червилото ви. За да бъде нанесен по правилен начин на лицето ви, застанете пред огледалото и се усмихнете. Така скулите ви ще се очертаят. Запомнете, никога не смесвайте руж, с някакъв крем. Ако кожата ви се омазнява лесно, ружа ще се задържи по-дълго. Никога не слагайте руж на носа си с цел да коригирате нещо. Няма да се получи. За да изглежда всичко това на мястото си, нанесете след фондьотена и пудрата.

Нанасяне на червило

Преди да започнете да нанасяте червилито, напудрете устните си, или нансете малко количество фондьотен. Този малък трик ще направи червилото по-устойчиво. За да запълните свивките на устните си използвайте четчица. Ако моливът ви за устни е прекалено мек, сложете го в хладилника за няколко минути. По този начин няма да се разтече по кожата около устните ви. След наличието на червило и молив, попийте с кърпичка, и нанесете безцветен гланц, като финален щрих.

Може да харесате още...