Само за мъже – перфектните обувки за всеки повод

Не само жените се придържат към строго определени правила при избора на облекло и обувки. Неписани модни закони има и за мъжете. И въпреки че на пръв поглед ни се струва, че им е много лесно да изглеждат добре във всяка ситуация, можете да бъдете сигурни, че и на тях им се случва да изпаднат в затруднение.

Затова днешната ни статия е посветена на един от проблемите, с които се сблъсква всеки мъж, а именно—какви обувки трябва да има в гардероба си и за какви поводи са подходящи.

оксфорд
1. Оксофордки

Класическите мъжки обувки с остри носове, линейно оформени връзки и с много изчистен стил. Един много стилен модел, който е особено необходим при официални поводи.

маратонки
2. Спортни маратонки

Тренирате активно? Ходите на мачове? Излизате редовно с приятели сред природата? Задължително е за тези случаи да имате бутонки или маратонки. Моделът не само осигурява удобство и комфорт при движение, но и с тях ще може да се движите по-бързо. Лесно се съчетават с дънки, спортни къси панталони, шорти или анцуг. Но в никакъв случай не се пробвайте да ги носите в комбинация с дънки и сако, или официален костюм.
За тях най-подходящи са обувките тип „Дерби”.

Дерби обувки
3. Дерби

Изключително популярни мъжки обувки, които повтарят до известна степен дизайна на модела „Оксфорд”, но в същото време са по-отворени от тях и са по-удобни за носене. Може да ги комбинирате с костюм или с панталон или дънки. Този модел е известен с лек шеф в горната част , който разчупва визията им.

мокасини
4. Мокасини

Фантастични обувки, които може да носите през почти всички топли месеци от годината. И дори през есента. Характерното за тях е, че са с остра или широка предна част, нямат връзки, лесни са за обуване и се изработват от велур, кожа или плат–по ваш избор. Подходящи са за почти всеки сезон и подхождат на почти всеки повод. Особено популярни са в традиционния кафяв цвят.

морски обувки
5. Обувки Boat shoes

При тях специалното е, че приличат на мокасините, но са изработени от велур или плат. И са с връзки и висока подметка. Наричат си „обувки за лодка” и то неслучайно, тъй като са изключително леки и удобни. Подметката им не се хлъзга по мокри настилки, което ги прави толкова популярни.

мъжки боти
6. Боти

Задължително е в мъжкия гардероб да има поне един чифт боти. Без значение дали става въпрос за войнишки боти или за зимни обувки, един уважаващ себе си джентълмен винаги пази един чифт боти в гардероба. Подходящи са за студено време и за официални костюми, дънки, зимни палта и други.

мъжки ботуши
7. Ботуши

Неизменен аксесоар за всеки мъж. Може да ги носите с дънки, войнишки панталони, седем осми панталони или широки панталони. Подходящи са за спортни облекла, но не и за официални поводи.

мъжки чехли
8. Чехли и сандали

 

Каквото и да си говорим, през летния сезон чехлите и сандалите са неизменна част от мъжкия гардероб. Най-добре е да са кожени, с равна подметка или леко повдигнат ток. Те са отличен избор за ежедневието, като се съчетават със 7/8 панталони, къси панталони, спортни панталони и шорти.

Може да харесате още...