В духа на любовта: Празнични декорации за Свети Валентин

Свети Валентин по традиция е празник на влюбените, но също така и чудесен повод да преобразите атмосферата на вашия дом. Дори и да не празнувате деня на влюбените, може да се възползвате от случая да преобразите интериора в бяло и червено. Тези толкова актуални за февруари цветове, могат да освежат жилището и да му придадат романтичен стил. А ето и как да го постигнете.

романтична декорация

1. Декорация на масата в розово и бяло

Най-лесния начин да придадете романтична атмосфера на едно помещение. Достатъчно е да напълните стъклени купи или чаши с розови листенца и да поставите по една голяма или чаена свещ в тях. Покривката на масата, с посипани розови листенца също придаде романтична нотка на вечерята.

стенно пано

2. Стенно пано

Дървено стенно пано във формата на сърце би било очарователно допълнение. Може да го поставите в рамка на стената, или да увиете около него сатенена панделка и да го поставите върху библиотеката. Несъмнено ще придаде винтидж стил на стаята.

картини от цветя

3. Живи картини от цветя

За целта е необходимо да проявите малко повече креативност и сръчност. Ще ви е необходима и широка рамка от тел, която да огънете във формата на сърце. След това ще се нуждаете от прясно откъснати цветя, чиито светове е необходимо да залепите към телта. Предвид факта, че подобни картини са нетрайни, нашият съвет е да опитате да направите такава декорация с цветя от плат или да напръскате с лак живите цветя, преди да ги закрепите. Може да използвате игла и конец, за да пришиете основата им към телта, или просто да ги залепите с лепило или силикон.

шоколадов букет

4. Шоколадов букет–изненада

Още една чудесна декорация. Имате нужда от голяма купа от стъкло, която да сложите в центъра на масата и да украсите със сатенена панделка отвън. Може да я напълните с дъвчащи бонбони във формата на сърца, или с шоколадови сърца, курабийки и други. Напълнете я един пръст под ръба на купата. След което сложете вътре шоколадови рози в центъра, така че да се получи букет–изненада. Вкусно и красиво едновременно с това.

Сърца от хартия

5. Ваза с валентинки

За целта ще имате нужда от стара кана за чай или бяла порцеланова ваза, както и цветна хартия в розово и червено. Изрисувайте всеки лист със сърца и ги изрежете. След това срежете в основата розовите цветенца по средата, но не до края. Прегънете ги по средата и ги сглобете с червените. В горния край на сърцата прекарайте игла с конец и оформете закачалка. Висящите сърца закрепете за сухи клонки и подредете във вазата. И вашият празничен букет за Свети Валентин е готов. Красив и изискан.

романтична изненада

6. Свещници от чаши

Още един изискан и красив трик, който да ви послужи за декорация на масата. Вземете няколко чаши за вино и ги обърнете обратно. Може да поставите в гърлото им цветни листенца, или изсушени цветове. Върху горната част поставете широки и големи свещи в бяло и червено и декорирайте масата или различни части от стаята с тях. Красиво и елегантно. И много романтично.

сърца от памук

7. Възглавнички във формата на сърца

И накрая, но не и по важност, може да използвате възглавници във формата на сърца. Украсете дивана или фотьойлите с тях и сте готови. Имате красива празнична декорация, която да придаде романтична атмосфера на дома.

Може да харесате още...