Обезкосмяване

Кола маскаЖеланието да се отървем от излишъка косми или по скоро тъмните косми по тялото си, започва от юношеството и обикновено продължава до старини. Без значение дали е окосмяване по лицето, подмишниците, краката, бикини линията, или други части на тялото, много ЖЕНИ и МЪЖЕ предпочитат косата на скалпа да е единственото окосмено видимо място по тялото им. Интересно да се отбележи е , че все още много хора не са запознати с повечето методи които съществуват, и с които ние ще ви запознаем.

Кола маска

Кола маската е ефективен метод, за премахване на голямо количество косми наведнъж. При този метод, кола маската се затопля до толкова, че да може да се разнесе по повърхността на окосмената кожа. Сместа се слива с окосмяването, след това се втвърдява. След няколко минути се дърпа силно в посока обратна на растежа на космите, което предизвиква тяхното отскубване заедно с фоликулите. Благодарение на този ефект окосмяването се появява по – бавно след това. Останалата кола маска по кожата се измива с топла вода. Има опасност, ако кола маската ви е прекалено гореща, когато я нанасяте върху кожата си. Затова бъдете внимателни.

Кола маска със захар.

Това е широко разпространен метод в домашни условия. Евтин и ефикасен, толкова колкото и традиционната кола маска. Тънък слой от сместа подобна на карамел се нанася върху кожата в посоката растежа на космите. Върху вече нанесената смес се слага кърпа от плат, за да може да дърпате лесно след това в посока обратна на посоката на растежа. Почистването на остатъците е много лесно – само с хладка вода.

Депилатоарите

ДепилатоарТова са кремове с химичен състав, които разрушават състава на косъма, който се вижда над повърхността на кожата. Нанася се на желаното място и се остава да действа от 3 до 15 мин. в зависимост от инструкциите на опаковката. След определеното време, се избърсва или отмива с вода. Важно е да отбележим, че депилатоарите не се оставят да действат върху кожата по – дълго от определеното време, поради опасността от изгаряне на кожата. Доста хора сравняват ефекта му с бъсненето, защото фоликула на косъма не се уврежда и растежа е по – бърз отколкото, ако се ползва кола маска. За да се предпазите от възпаления след ползването на крем депилатоар, върху третираната част от тялото нанесете хидратиращ крем.

Електролиза

Електролизата е не толкова разпространен метод, но изключително ефикасен, при премахването на нежелано окосмяване. Същността му се състои в забождане на тънки игли във фоликула на косъма, и провеждането на електричен ток по тях. Тази процедура всъщност изгаря корена на косъма, и теоретически предотвратява повторната му поява. Всеки фоликул трябва да бъде третиран индивидуално, което отнема доста време. Цялата процедура за премахване на окосмяването на краката например, трае около година. Доста дълъг но изключително ефективен метод, който гарантира, че ще се сбогувате с окосмяването, ако не за винаги , то поне за години напред.

Лазерна епилация

Лазерна епилацияЛазерната епилация е метода, който в последните години се разпространи в световен мащаб. Много говорят за него, но малко знаят че това е метод, който е изключително ефективен, но при определена група хора. Лазера работи, като излъчва светлина с различна дължина на вълните, различна енергия, и пулсации. Дължината на вълните разрешава да се определи, дали определена структура под кожата ще се увреди, като вените, меланина и водата. Повечето лазери са направени така че да разрушават меланина който се съдържа в космите, но нека не забравяме че при при много хора има голямо количество меланин в структората на самата кожа. Това са хората с природно по – тъмен цвят на кожата. Затова при тях не е препоръчително да се подлагат на лазерна епилация, поради възможността от нараняване на кожната структура. Това е метод, които е ефикасен при хора със светла кожа и тъмно окосмяване. Ефекта на лазерната епилация не е премахване на окосмяването за дълго време, а предотвратяването на поява на нови такива.

Обезкосмяване с VANIQA

Vaniqa е одобрен от Американската Федерация за Храни и Лекарства ФДА. Активната съставка на крема е Ефлорнитин хидрохлорид, която е била използвана от африканците против сънна болест и рак. Vaniqa работи като инхибира ензим, който е необходим за образуването на клетките, както и на клетките необходими за растежа на косата . Крема се нанася на желаното място два пъти дневно. Желаните резултати се забелязват след около 2 месеца. Продължителността на ефективното отстраняване на окосмяването трае също около 2 месеца.

Може да харесате още...