Почистване на лице – съвети

Почистване на лицетоАко се чудите защо състоянието на лицето ви не е дори близо да съвършеното, вероятно е време да обърнете внимание на това как точно почистване кожата си. Хубаво насапунисване и търкане с кърпа, са начини за почистване подходящи за колата ви, но не и за нежната кожа на лицето. Ако методите ви са подобни на тези, мисля че е време изцяло да преосмислите подхода.

Преди всичко, когато дойде време да почистите лицето си не гарбвайте който и да е от сапуните, които са ви наблизо, това изобщо не е добра идея. Те всичко не са направени еднакви. Кожата на дланите ви се различава значително от тази на лицето, това съответно означава, че и грижите за различните видове кожа трябва да бъдат различни.

Съществува голямо разнообразие на продукти предназначени за почистване на лице. Според типа кожа мазна, суха или комбинирана избирайте продукта, който ще ползвате. Това което също трябва да съобразите е степента на чувствителност на вашата кожа.

Друго важно правило е да не забърсвате лицето си с кърпата с която бършете и ръцете си – абсолютно не допустимо. Определете няколко меки памучни кърпи, които ще ползвате само за след измиване на лице.

Водата която използвате за изплакване не трябва да бъде студена или прекалено топла, нека температурата да бъде умерена.

Факторите, които влияят зле на кожата са много. Но с малко помощ може да ги избегнете. Следвайте правилните стъпки за нежна и сияйна кожа.

Всички препоръчват кожата да се почиства сутрин и вечер. Ако се омазнява прекалено бързо трябва да я измивате поне още 2 пъти през деня, за да предотвратите запушване на порите и образуването на черни точки. Мазната кожа е известна с това, че е предразположена към образуване на така наречените трънчета. Преди да измиете лицето, почистете ръцете със сапун, не е необходимо бактериите които са върху тях да се прехвърлят на лицето ви.

За най – добри резултати при почистването на лицето използвайте хладка вода. Горещата изсушава кожата твърде много, а студена се ползва след самото почистване за стягане на кожата.

Това с което трябва да сте наясно, е че човешката кожа има рН 5,5 и почистващите лосиони и сапуни трябва да имат близко до това рН.

При суха кожа дерматолозите съветват ползването на продукти с глицерин и алое вера, ти допълнително придават еластичност и овлажняват кожата в дълбочина.

Използването на ексфолианти е задължително за премахване на мъртвите клетки. Ползва се само два пъти седмично, ако прекалите с употребата му има вероятност да протъркате кожата си и да се получат зачервявания.

При почистване на лицето зоната около очите е препоръчително да се избягва, повеже кожата в тази зона е изключително чувствителна. Да се почиства само с продукти предназначени за около очния контур.

Може да харесате още...