Ефектен маникюр за лятото, с който ще сте хит не само на плажа

В разгара на лятото, плажът се превърна в моден подиум, а новите модели бански, не са единственото, което оценяват дамите. Точно толкова голямо значение се отдава и на маникюра. А за него важи правилото–колкото по-ефектен, толкова по-добре.


Модните тенденции при арт дизайна на нокти и тази година се подчиняват на правилото–ярки цветове и авангардни идеи. Може да заложите на интересен дизайн, или да декорирате маникюра си с бижута за нокти. И в двата случая няма да сгрешите.

Неонови нюанси за плажа

Най-актуалните цветове и това лято са неоновите. Дизайнерите препоръчват смесването на два или повече цвята за по-добър ефект. Ако искате да сте в крак с тенденциите може да заложите на лимонено зелено и неоново жълто.

нокти 20

А още авангардни бихте били, ако вместо да покривате целите си нокти в един цвят, използвате шаблони за рисуване върху нокти. И оформите маникюра си като неоновожълто или зелено в два цвята.

Може да заложите и на друг стил маникюр–рисуван. И да пресъздадете морски свят върху ноктите в неонови цветове. Смело комбинирайте цветовете–класическото черно се съчетава много успешно със седефено розово, бледо зелено и бяло. А резултатът е винаги неочакван.

нокти 7

В морски стил

Друг ефектен вариант за маникюр е частичното декориране на нокътя с морски нюанси и камъни за нокти. Може да оформите върху нокътя рисунка на риба, която да завършите като допълните с пайети или кристали. Експериментирайте с различни цветове и модели за всеки нокът–така маникюрът ви ще бъде още по-оригинален.

нокти 523у
Също така може да пресъздадете и морски вълни. Оцветете ноктите си в розово, бяло или светлосини нюанси, а в средата оформете по-тъмни линии, които да напомнят на морска пяна или вълни. Най-добре е за този тип маникюр да се доверите на арт специалист, или да използвате готови маникюри, тъй като рисуването на ръка ще отнеме повече време.
В цветовете на залеза

нокти 9

Морските залези са едни от най-красивите, особено през лятото. И ще изглеждат страхотно пресъздадени върху ръката ви. Виолетово, златистожълто, оранжево, синьо, розово–може да нанесете няколко различни нюанса върху нокътя, за да постигнете желания ефект. А отгоре да поставите декорации за нокти, така че да завършите изцяло стила си.

Модерен френски маникюр с арт ефекти

Още един интересен вариант на класическия френски маникюр. След като оформите ноктите в традиционното розово и бяло, изберете един или два нокътя, върху които да изрисувате няколко по-тъмни вълни в наситен нюанс на розовото и бялото.

 

Може да ги оформите по диагонал върху нокътя–така ще придадат оригинален вид на маникюра ви.

нокти 325
Летни закачки

И накрая, но не и по важност, може да заложите на стикери за нокти, с които да придадете на маникюра си закачлив вид. Стикерите с рисунки на представители на морския свят са особено забавни и са подходящи не само за тийнейджъри. Предимството им е, че в този случай може да ги заменяте, когато ви хрумне, без да се налага да използвате акрилен лак или други по-агресивни средства, с които се правят модерните маникюри. А е и много по-безопасен и щадящ ръцете ви, особено спрямо акрилния маникюр.

Може да харесате още...