Мода при бижутата за пролет – лято 2013

модни тенденции при бижутатаПрогнозата предвещава много слънце и много скъпоценни камъни през тази година. Бижутата ще освежават пролетно – лятната сцена, ще изпълват магазините и кутиите за бижута. Те ще бъдат завладяващи във всеки смисъл на думата. По улиците ще се чува звън на шикозни гривни, блестящи обеци и брилянтни колиета.

Бижутата ръчна изработка с кожени мотиви и скъпоценни камъни ще бъдат в центъра на събитията това лято и няма да бъдат подминати от нито една модна икона.

Предлагаме ви да се запознаете с дизайнерските предложения за цвят и стил при бижутата, които ще бъдат актуални през пролетта и лятото.

Морски мотиви

Сиянието на слънцето ще се отразява в наситените, ярки и пастелни цветове и всички нюанси на розовото. Розовото практически ще бъде основния цвят този сезон, като седефените металически нюанси на бисерната мида ще бъдат не по – малко интригуващи. Това на което трябва да се обърне внимание са формите. От пискюли, халки до съвсем небрежни и неопределени. Бижутата през пролетно – летния сезон ще бъдат изцяло изработени благодарение на въображението. Всички морски компоненти, като морски звезди, миди, рапанчета, рачета и седефени мъниста ще присъстват, като един много силен стил и в разгара на лятото ще завладеят пазара.

Високо ценени заради красотата, размера и блясъка си, перлите ще присъстват в изработването на бляскави пръстени, огърлици, обеци и гривни.

морски мотивиРетро мотиви

Силата на цветето получава зелена светлина този сезон и всички рози и маргаритки могат да разцъфнат върху вас. Вдъхновени от стила на 60-те и 70-те години бижутата ще изобилстват от акрилни висулки и богато оцветени флорални елементи. Геометричните фигури също ще бъдат широко застъпени в бижутерийното производство, точно както е било преди 40 години. Точно поради тази причина и пластмасата ще бъде един от водещите материали използвани за изработката на обеци, гривни, колиета…

ретро мотивиПлеменни мотиви

Кожа, дърво, метал, пера… всички тези материали са били част от накитите на много племена, което съвсем не означава, че нямат място и в съвременната изработка на бижутата. Напротив през пролет – лято 2013 те ще са силно застъпени в модните среди. На вид грубите материали ще бъдат изваяни по майсторски начин, и ще бъдат съчетани с различни скъпоценни камъни. Самите бижута ще бъдат произведение на изкуството, което ще изкушава всички суетни дами.

племенни мотиви

Прочетете още...

Вашият коментар